Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
  • suba53
    #8723
    Sajnos ez van. A 7. generációs Intel procik már nem támogatják a Win10 alatti oprendszereket.
    Fel lehet rájuk telepíteni, de amint a frissítéseket bekapcsolod, az egyik csekkolja a procit, és ha 7. generációs, akkor onnantól nem kap meg bizonyos frissítéseket. Ha ezzel együtt tudsz élni, akkor működik ugyan, csak bosszantó. Vagy megkeresheted, hogy melyik frissítés okozza ezt, és azt nem engeded települni. Hosszú távon ez úgysem megoldás, mert előbb utóbb lesz olyan frissítés, ami hasznos lenne, és nem fogod megkapni.

    A Microsoft enyhe nyomásgyakorlása arra, hogy Win10-et használjanak a népek az újabb hardvereken.
    Viszont van műszaki háttere is. A 7. generációs procik fejlettebb architektúrájúak, olyan megoldásokat implementáltak beléjük, aminek a használatára csak a Win10 van felkészítve.

    Az aktiválásnál a telefonos aktiválást válaszd, ott is az automata megoldást. Ha végig csinálod, a vége felé feltesz egy kérdést, hogy valóban csak egy gépre van telepítve, ott azt mondod hogy isten bizony, és már aktiválja is.
    Természetesen csak akkor, ha a HRK szabályos refurbished partner, ( Vagy egy ilyennek a viszonteladója. ) vagyis garantáltan csak neked adták el azt a kulcsot, és előtte a Microsoft felé bejelentették, hogy ez a kulcs egy szabályosan leválasztott, így újra aktiválható kulcs.