• Epikurosz
    #107
    De nem akarlak ilyen olcsón kifizetni, így még beírok pár okosságot, lefekvés előt.

    Ha nagyon hívő lennék, akkor az egészet elintézném azzal, hogy a világot Isten teremtette, így csak ő semmisítheti meg, tehát a kis ember, pláne a bűnös ember (és mindenki bűnös!) ne is álmodozzon a világ megsemmisítéséről, de még a sátán se.

    Ha ez nincs ínyedre, akkor másként adom elő. Pepitában.

    A világegyetemben ugyanazok a törvények urlakodnak mindenütt, ugyanazok az anyagok fordulnak elő, így a sok száz és milliárd milliárd csillagrendszerben rengeteg, elképzelhetetlenül sok fejlett műszaki civilizáció alakulhatott ki. Közülük sokan évmilliárdokkal előttünk lehetnek, fejlettség szempontjából, és a ezeken a kísérleteken már rég túl vannak. Biztos voltak közöttük is balekok, és ha egy ilyen kísérlettel el lehetett volna pusztítani a világot, akkor meg is tették volna, de mivel mi létezünk, így vagy nem lehetséges, vagy csak akkor lenne lehetséges, amikor a tudat már annyira fejlett, hogy nem akarnak ilyen rosszat tenni.
    Persze, azt nem zárom ki, sajnos, hogy egy-egy naprendszert nem vágott esetleg haza valamelyik kétbalkezes földönkívüli civilizáció.

    A fenti okoskodás természetesen csak akkor érvényes, ha nem vagyunk egyedül a világegyetemben.