• remark #74
    "...arra hivatkozva utasítasz el egy nem tökéletes megoldást, hogy a díj nem teljesen arányos a szennyezéssel..."
    Pontosabban kikérem magamnak azt, hogy a környezetszennyezésre hivatkozzanak egy olyan adófajtánál ami még véletlenül sem veszi figyelembe az adó kiszámításakor azt hogy mekkorák a VALÓS környezeti terhek. EZT utasítom el. Azaz azt, hogy beadjanak nekem valami nyilvánvaló hülyeséget. Határozottan tiltakozom az agymosás ellen.
    A környezetszennyezés kifejezés csak arra való hogy az emberek ellenkezését letörjék. Mint mikor a védõoltást azzal "reklámozzák" hogy ugye te sem akarod a gyermekedet azzal veszélybe sodorni hogy NEM adatod be neki az oltást? (Igen, pontosan hogy NEM akarnám veszélybe sodorni, ezért NEM adatnám be neki az oltást.)

"Szóval egy nagy igazságtalanságot felváltó kisebb igazságtalanságot nem célszerű csak azért elutasítani, mert utóbbi sem hibátlan."
    De ahogy te is célozgatsz rá, valamint azzal hogy azt írod hogy az írásom többi részével egyetértesz sugallod azt, hogy ez azért nem egészen arról szól hogy találjunk valami megoldást valami problémára. Legalábbis nem arra a problémára lesz ez és nem olyan megoldás mint amit hangoztatnak. Majd utólag ezt is megtudjuk, hogy mire adtak és milyen megoldást VALÓJÁBAN, vagy épp nem tudjuk meg, ahogy az esetek többségében nem tudjuk meg.

"Ettől még az egész rendszert szemétnek tartom úgy, ahogy van, de ez nemigen fogja érdekelni a holland kormányt: amúgy a saját lakosságuk véleménye sem nagyon."
    Én nem a holland kormányt akarom megváltoztatni, vagy a világot. Én szimplán kiakadtam azon hogy megint hülyének néznek. Van véleményem, és leírom. Ezzel az én életemen változtatok, meg más életén is, annyiban, amennyiben egy megfogalmazott és elmondott vélemény változtatni képes bárkinek az életén is. Szerintem fontos megfogalmazni, és fontos meghallgatni a véleményeket, mert ezek így együtt igenis pozitív változásokat idézhetnek elõ.

"Ezt nehezebb lenne eladni a lakosságnak, hiszen már úgyis annyi adó van az üzemanyag árában és emellett is annyi adót fizetsz az autó után."
    Ez mondjuk így van. Többe kerül ma Hollandiában autózni mint Németországban. De nem az autó HASZNÁLATNAK a díjai magasabbak ennyivel, hanem az autó árak magasabbak. (Azt hiszem.) Most ezt a rendszert akarják megpiszkálni. Nyilvánvaló hogy most is olyan adónem kell ami nincs a szomszéd országokban, mert különben túl könnyu" lenne úgy kivédeni hogy a szomszédba járunk autóért vagy benzinért.
    Az sem kizárt hogy a megelégelték azt hogy a Holland autópiac ilyen merev (speciális adóterhek miatt) és keresik a kiutat, hogy hogyan lehetne az autópiacot fellendíteni. Ha meg ez a cél, akkor mondják azt hogy ez a cél. De ha ez a cél, akkor megint ott vagyunk, hogy az egyik gazdasági szektor érdekei szerinti profitmaximalizálás megy.