marhaság.
Egy nagy hozzáértőtől kérdezném meg, hogy mi a teendő akkor amikor egyik win (vista sp1) indításkor azzal fogad, hogy a hálózati szolgáltatások nagy része nem tud elindulni, mert a függőségük nem indult el. Ezt közelebbről megnézve látszik hogy azért mert annak a bizonyos szolgáltatásnak access denied üzenet jön indításkor. Kis felderítés, és kiderül miért: megsérült a registry pont a rendszerfolyamatok jogosultságainál. Furcsa módon csak az, semmi más, a vinyó meg hibátlan (még ma is), áramszünet sem volt.
Utána kérdezve mit lehet tenni? Újratelepítés. Ezt eddig 4 "hozzáértőnek" írtam le mi a véleménye erről, de egyik se volt képes válaszolni semmi hasznosat.
Vagy mi a teendő akkor ha egy másik vinyó elkezd halódni, és a rendszerpartición szétesik a win?
Vagy mivan a service packoknál? Rátelepítés a meglévő rendszerre? Mazopistáknak biztos jó :)
Ja semmi szükség nincs külön particióra telepítésre...
Hopp és majd elfelejtettem. Programokat telepítünk, eltávolítunk néha, aminek az eredménye az adattöredezettség. Ez is nagyon hasznos dolog a rendrendszerpartíción mi?
Egyébként a legtöbb wines program azért telepítős, mert hülye idiótáknak készül, akik még kicsomagolni sem tudnak egy mappába. Szerencsére már sok program elérhető csak simán összecsomagolva, ezeket nem kell telepíteni. Aztán vannak portable verziók is. És sok telepítős program is lazán megy telepítés nélkül.
Nekem van egy pár játék, van ami nagyon rég óta van telepítve, több win verziót megjárt, több vinyót.
pl. oblivion, fallout3, stalker soc, cs (egy config fájlban egyszerűen át lehet írni, hogy a saját mappájába mentsen minden beállítást, mentést, ne a fos documents and setting akárhova), test drive unlimited, il2:1946, flight sim X, operation flashpoint, lineage2, nfs4.
Nagy része semmi nélkül működik, néhányhoz kell egy registry beírás is, az is értelmetlen faszság, ugyanis olyanmikhez kell, hogy serial mentés, meg a patcheknek útvonal. Mind megoldható lenne a saját mappájában fájlban.
A lényeg hogy a normálisabban megírt programok (a felhasználóik is, nemcsak játékok), bizony telepítés nélkül is mennek.