• Drawain
    #38
    A HTML jól struktúrált leírónyelv, számos szabvány rögzíti, hogy hogyan is nézzen ki. Az egy dolog, hogy ezt miképp implementálták a különböző böngészőkben: az általad is említett </html>-es dolog nem szabványos, de a böngészők általában vannak olyan hibatűrőek, hogy nem akadnak fent egy ilyen hibán. Ha kevésbé lennének hibatűrőek (mint pl. az IE bármelyik másikkal összehasonlítva) akkor a kvázi hibás oldalak (pl. rosszul generálódott, vagy iframe helyett blokkba ajax-al betöltött teljes oldal) használhatatlanok lennének. Persze az ember törekedik a hibátlan kódra, de nem mindig jön össze és ha nincs elég idő a tesztelésre, akkor jól jön ez a kis "feature".

    Természetesen más az eset a CSS szabványokkal kapcsolatban, ezt általában nem generálja az ember (a struktúrával ellentétben). Bár erre is kemény szabványok léteznek, itt sem maga a stíluslap tehet arról, hogy végül hogyan is fog kinézni az adott böngészőben, ha az nem ragaszkodik a szabályokhoz...

    A megadott rendszerre való fejlesztés elfogadható pl. intranetes vagy backend alkalmazásoknál, hiszen itt nem feltétlen éri meg a pluszköltség és fejlesztési idő, hogy több rendszerre is optimalizáljon egy cég.