• Ability
    #35
    Tárol adatokat rólad, igen. Amit az EU nagyon keményen beszabályzott náluk és elég hamar "névteleníteni" kell, ami amúgy sem igazán névleges, majd egy nem hosszú idő után teljesen megsemmisítik. A Bing, Yahoo és a többiek ugyan ezt csinálják, csak náluk lazább szabályokkal, tőlük nem tart az EU, kevésbé szabályozzák be őket. A levelezésed meg elhiheted, hogy nem érdekli őket, egy "robot" (bot) végigmegy a tartalmán, megnézi milyen gyakori kulcsszavak vannak benne, és az alapján dob néha-néha oldalra egy hirdetést, amiből kifér kb. 3 darab és mindegyik egy párszavas cucc amibe még egy belemagyarázós szöveg sem fér bele. De amúgy ja, hipnotizálja a népet, megdönti vele a világ vezető kormányait. -.-" Amúgy is a Google elég szolídan hirdet, az olyan oldalakról, ahol maga a "webmester" plakátozza ki az oldalát a Google Ads framejeivel arról ne beszéljünk. Gmail-ben sincs semmilyen reklám ha levelezőklienst használsz, ellentétben a többi szolgáltatóval, ami azon keresztül is telenyomja.

    Az még igaz is lenne, hogy a keresője olykor nem ad első helyeken releváns találatot, mert előrenyomja a pénzért előkelőbb helyre kerülő oldalakat, de nem igazán zavaró. Amúgy ha ennyire paranoid vagy, akkor ne is használj internetet, mert ha a hatóságok akarnak utánad járni, akkor elhiheted, hogy a saját internetszolgáltatód részletesebb adatokkal tud szolgálni nekik.

    A szabad szoftverek sosem, semmilyen formában nem kerülnek pénzbe. Ne is magyarázd bele. Szabadon módosítható, továbbadható, terjeszthető, DE ingyenesnek KELL meradnia. MS-t épp emiatt szivatják most, meg sem jelölte a forrást, és pénzért adott egy olyan fejlesztést, amiben felhasználtak GPL-es külső fejlesztéseket. Amúgy meg amíg egy Ubuntut kiküldenek nekem ingyen Angiliából, postaköltség, csomagköltség nélkül, tökéletesen ingyen (maga a szoftver is ingyenes ugye), addig hagyjál már az ilyen licens kérdésekkel, mert senkinek nem kell fizetnem semmiért. A Linux meg világviszonylatban is 5-6% között van, fejlődő országokban sokkal erősebb a jelenléte, egyes országokban vezető pozícióban van, szóval az ilyen 0.00000001 százalékaiddal is baromságot beszélsz, főleg hogy linuxosok között nagyszámban vannak fejlesztők, hozzáérők, és egy linuxot használó átlagjúzer is tudja mi az a szabad szoftver. De a lényegi rész az az, hogy mivel nyílt a forrása, ezért ha beleépítene valami kémkedő cuccot, akkor már rég balhé lenne belőle, mert valaki úgyis felfedezi. Illetve gondolhatod, hogy a megfelelő szervek szépen bevizsgálják az ilyen dolgaikat, ennél a mostani hírnél is gondolom valamilyen szabványhivatalnak el kell fogadnia ezt az új protokollt.