• NEXUS6
    #186
    Lehet ilyen szemüveged, tudod az évek meg a tapasztalat!


    Szárazföldi haderőben az oroszok jók voltak, mi több nagyon jók! Nagy kérdés, hogy ez mennyit ért volna, mert a nyugati légierő bizony rendesen odavert volna az orosznak kb bármikor a hidegháborúban. Ha azt valamennyire tudják semlegesíteni, akkor nem jártak volna úgy mint mondjuk a Köztársasági Gárda Irakban, ahol a gépjármű oszlopokat bombázták széjjel szana 10 km-eken keresztül. De az atom még akkor is ott van mindkét oldalon, ami nagyjából ismeretlenné teszi a dolgok kimenetelét.

    Tény hogy az amcsik nagyon bíztak az atombombában és többek között ezért is az ötvenes évekig gyakorlatilag ki is csinálták hadseregüket. Másrészt kb. ez volt az ára az amerikai álomnak, ha ez szóba kerül kb. mindenkinek ez az időszak jut eszébe.

    Aztán Korea, az orosz atom, meg H-bomba, és a Szputnyik felébresztette őket.
    56-57-re bizony voltak olyan erősek újra, hogy megtámadják a Szu-t, de mint mondtam, minek tették volna?

    Azért az amcsik ténykedése meglehetősen egyértelmű volt, hogy kiszorítsák a komcsikat a politikából, lásd McCarthy ténykedéseit. De Ny-Európában is mindent felhasználtak a komcsik kiszorítására, lásd pl. CIA befolyása az olasz választásokba.
    link

    Néha az oroszok is értek el viszonylagos eredményeket nyugaton terror szervezetekkel, diáklázadásokkal, stb. De valszeg a választók nagyrészét pont ezzel idegenítették el a kommunista pártoktól. A '68-as diákmozgalmak volt az utolsó időszak, amikor a fiatalok körében a kommunista eszméknek szélesebb rétegeket tudtak megnyerni. Köszönhetően többek közt az amcsik bénázásának Vietnámban.
    Utána viszont felnőttek a Meki nemzedékek, az oroszoknál is, és belőlük már nem lehetett harcos forradalmárokat nevelni.