• NEXUS6
    #175
    Beleköcc mindenbe mint a beton.

    De csak neked, csak most ezredszer is leírom azt, amit azért valszeg mindenki tud ebben a műfajban, aki vette a fáradtságot, hogy legalább 1 könyvet elolvasson:
    Az SDI a pajzs, az olyan rendszerek mint az MX rakéták, vagy a robotrepülők pedig a kard, amellyel elsősorban nem polgári, nagy területű célpontokat, hanem az ellenség nukleáris támadóképességét célozzák meg. Igazából hülyeség azt gondolni, hogy az SDI képes lett volna egy tömeges első csapást kivédeni. Nem arra készült, mert ilyet nem lehet készíteni, ezt nagyjából mindenki tudja, aki kicsit is benne van a témában.
    Az SDI célja az első csapásra válaszként érkező néhány megmaradt rakéta elhárítását szolgálja. Amihez viszont már elegendő képességet lehet kiépíteni. Gyakorlatilag az oroszok több ezer robbanófejéből csak pár maradna, és azokból is csak érné el Amerikát, feltéve ha Amerika indítja meg a támadást először!
    Az oroszoknál is elsősorban a nukleáris fegyverek pusztulnának el, szal az erőforrások (emberek is) nagyrésze akár érintetlen is maradhatna.

    De pont ezért volt veszélyes ez a politika, ez a terv, mert nem csak hogy megnyerhetőnek mutatta a háborút, de az egyensúlyt abszolút felborította azzal, hogy kifejezetten ösztönözte a feleket az első csapás végrehajtására.

    "Azt kell, hogy mondjam elég sok butaságot hoztak itt össze egyesek."
    Hát ezzel viszont tökéletesen egyetértek!