• Jonah
    #9
    Mit várunk egy olyan "demokratikus" országtól, amely az őslakosok 99,5%-át kiirtotta, mit várunk egy olyan országtól, ami valaha gyarmat és börtöntelep volt ?
    Ami nekem ebből lejön: nagy ívben tesznek rá, hogy védjék az európaiakat. Nyilván megkenték a döntéshozókat valamivel, valamilyen vélt előnnyel az országuk javára. Persze azért azon el lehet gondolkozni, hogy így már egy ország naplófőkönyve sem kell betekintésre, mert a SWIFT-en keresztül az közvetetten összesbe belelát majd ( ami amúgy ha jól tudom, szigorú államtitok jópár országban). Mi több, az egyes cégek üzleti kapcsolataiba is, amit persze gondolom az ország javára lehet majd írni. Szóval a palacsinta nem a kakaótól barna.

    Terrorizmus... ugyan. Én még nem láttam terroristát aki Mari néni politizálása ellen emelte volna fel a hangját, semmint egy-két állam által sárba tiport szabad akarat miatt. Ami az USA szerint ugye szent, de akkor kérdem én miért épp az USA politikáját támadják a legjobban a terroristák ? vagy mondjuk Nagy-Britannia politikáját a szakadár írek? Esetleg a spanyolokat a baszkok ? Lehetne sorolni. Ezek mind demokratikus államok, ahol a közösségi akarat szent. Ennyire.

    üdv.