Komolytalan#44
Szerinted 1 programnyelv hogy "tart sakkban" egy fejlesztőt? Ha nem kényelmes, akkor nem használom - ennyi...
Egyébként szerintem egy laikus ne akarjon már megítélni programnyelveket. De még csak ne is firkáljon róla cikkeket. Én se akarok megműteni senkit se. A felsorolt nyelvekből durván mindet ismerem, igaz C-s pályafutásom kimaradt 1 beadandó megírásában (nem sajátmagamnak, ismerős megkért, én meg megtanultam a C-t annyira, hogy meg tudjam írni neki a fél éves beadandóját). Mindennapokban fejlesztek flashben, javaban, és phpban. Általában párhuzamosan, mindent abban írok meg, amire leginkább való.
JAVA applet nagyságrendekkel nehézkesebb fejlesztésileg a flashhez képest, plusz nincs is elterjedve. Ezért a kliens oldal=flash.
Web szerveren php vagy java servlet, attól függően hogy php elég-e, vagy sem. Mivel a servlet 1000x annyi lehetőség, és 100x akkora sebesség. Viszont a php meg egyszerű mint a faék, és az esetek 99%-ában elég.
Speciális szervereket javaban írok. Azért mert nem nagyon ismerem a C* nyelveket, és most csak azért nem fogom megtanulni, hogy hátha jobb, mint a célra egyébként is tökéletesen megfelelő java. Mivel az olyan, mintha szerver írásra találták volna ki (kiváló thread kezelés, memória kezelés).
És a google nyelv? Hát izé... van mindenre megfelelő. Akkor meg miért váltsak erre? Csak mert lebutítottak 1 javat, azért piszkítsak magam alá? Köszi, nekem ez a bonyolult, meg veszélyes, és hűdenehéz is megy.