• Kerub
    Virgin Media közölte tanulmányának eredményeit, amelyek arra mutatnak rá, hogy a kalózmásolatok gyakori letöltését elismerő felhasználók több zenei tartalmat vásárolnak az interneten mint a laikusok.

Na ez az ami a leglényegesebb szerintem az egész cikkben. Sokan még itt az SG fórumon is bigott módon kispolgárkodnak és elítélnek mindenkit aki letölt és élvez egy terméket amiért nem fizetett. Már pedig ahogy a Virgin tanulmányából is látszik (akik egyébként eddig eléggé kalózkodás ellenesek voltak), az hogy te letöltesz az nem azt jelenti h nem is kívánsz érte így úgy fizetni. Az h te megnézel otthon egy filmet az nem azt jelenti, hogy nem nézed meg moziban, veszed meg dvdn. Van aki szeret biztosra menni. Nem vesz meg látatlanban egy zenei albumot mert még a jól bevált együttesek is okoztak neki csalódást, így leszedi mp3 aztán ha úgy érzi megveszi utólag.

Szerintem az itt a baj hogy a jogvédők csak addig látnak amíg én elindítom a torrent letöltést és úgymond kicselezem őket, de azzal a részével már senki nem foglalkozik hogy mit csinál a az illető a film megtekintése után.

Én úgy látom, hogy a torrent, a warez egy hatékony eszköz a tudatos vásárló kezében. Nem szeretne zsákbamacskát venni és miután már épp elégszer érezte úgy hogy átverték egy jól felépített kampánnyal, úgy dönt hogy él ezzel a lehetőséggel.
    Viszont - ahogy ez a Virgin kutatásából is kiolvasható - nincs vége a történetnek azzal, hogy elindítottam a torrentet.
    Szerintem itt azzal van a jogvédőknek baja, hogy van egy lehetőség amivel kiszűrheti a vásárló azt amire nincs szüksége mindezt.