• KillerBee
    #22
    Sajnos a Wikipedián valóban tapasztalható a kiskirályok elszaporodása. Nemrég egy szócikkhez írtam egy kiegészítést, összesen két mondatban, egy előadóművész fellépéseinek felsorolását egészítettem ki két újabb, igen jelentős fellépéssel.

    Egy (egyetlen!) perccel később már mindenféle indok nélkül törölve lett a kiegészítésem. A törlést végző kiskirály oldalán rákérdezve kiderült, az volt a baja a kiegészítéssel, hogy véletlenül kimaradt belőle egy névelő. A névelő hiánya nem volt értelemzavaró és egyértelműen világos volt, hova kellett volna betenni, ám kiskirályunk nem a névelőt írta be - holott ez sokkal produktívabb megoldás lett volna -, hanem a bejegyzést törölte.

    Úgy látszik, léteznek olyan frusztrált emberkék, akik a való életbeli jelentéktelenségüket a virtuális világban kompenzálják. A hatalmukat pedig egy bejegyzés törlésével sokkal inkább gyakorolhatják, mint egy apró hiba kijavításával - hiszen ezzel szolgálatot tennének a közösségnek, a szolgálat pedig hát nem jellemzője a hatalomnak.