• Yoshimitsu
    Nem tudom, nekem van egy Full HD 82 cm-s Sharp TV-m. HDMI kábellel összekötve a PC-vel. Blu-Ray lejátszót nem fogok venni mert nincs értelme. Az 1080p-s letöltött film is látványosan szebb mint a DVD. De egy titokra rájöttem. Én rosszul csinálom, mert a filmet nézem, nem a pixeleket számolgatom. A látvány pedig esetenként szemkápráztató. És nem érzem magam sznob prolinak. De ha lehetőség van rá, akkor miért ne nézném így.

A helyzet az, hogy a jó nép a DVD esetében sem a bolti eredetinél ragadt le, hanem sokan elégedettek a másolt DVD-vel. Ami mennyicel is rosszabb minőséget feltételez? 10 emberből 8 ezzel sem foglalkozik nem hogy a Blu-Ray-el vagy HD-vel.

Másrészt magyarország pici hely, Nem az dönt el egy világméretű problémát, hogy itt mennyibe kerül a lejátszó. Az a bajuk, hogy olyan helyeken sem veszik, ahol elvileg jobb az életszínvonal, szóval akár már most is vehetnék zsákszámra. De nem veszik. Mert a filmek is szarabbak mint régen, és DVDn sem hajlandóak az emberek megvenni olyan filmeket amiket többnyire egyszer megnéz, utána elfelejti a létezését is. Évente ha 3-4 igazán jó film van. Azért meg nem fog blu-ray lejátszót venni. A többit meg letölti. Kis szerencsével jó minőségben.