• Taxy01
    #2
    Hát, a dolog nem egyszerű, az átlag user igényeit a manapság kapható vízfestmény gyártó kompaktok kielégítik sajnos... :(
    Szerintem az egyik, amivel meg lehetne fogni őket az a GPS. EXIF-be szépen elfér, de ezt támogatni kellene a népszerű képnézegető progiknak is, pl Win fotótár, acdsee ( nem tudom most mi a menő Winen), gondolok itt valami iPhoto places szerű dologra..
    Esetleg Picasa integrálása Google Earth-be.
    A másik, hogy a megapixelt el kellene felejteni. Egyszerűen nem kéne ráírni a gépre DSLR-eken sem szerepel általában a felbontás. Kis felbontás, magasabb ISO. Ezzel lehet, hogy el is lehetne adni. Mondjuk írjanak rá minimál luxot, mint a kamerákra. A magapixel hajhászás eredménytelen, ezt más nagyon sokan nem is veszik be.
    Aztán le kéne szoktatni őket az ultrazoom őrletről is. Azt hiszem ez a legnehezebb. Valahogy el kéne nekik magyarázni, hogy ezek a marketingdumák kompromisszumokkal járnak, és nem biztos, hogy jó, ha van egy 28-560-as 20x-os zoomos gépük, ha a képeik 90%-át 35-150-es fókusztávolság között készítik, és azért, mert rendelkezésükre áll a maradék tartomány az elkészült képeik 5x olyan életlenek, mintha nem lenne ultrazoom objektívük. Megéri?
    Vagy én vagyok naív, és a népek leszarják a minőséget, csak hegyezik a cerkát a feliratokra?