• halgatyó
    #97
    Nos, akkor nézzük a részleteket.

    "amit megkapsz, azt legalább ugyanolyan, de leginkább jobb állapotban kell visszaadnod."
    Ez így szépen hangzik, de hadd mondjak egy példát. Képzeld el, hogy kapsz egy telket, amit felver a gaz (a gaz felfogható egy természetes életközösségnek is, amely valakinek nem okoz esztétikai élvezetet)
    Te pedig építesz rajta egy igazán nagyon szép és egy családnak kellemes életet biztosító házat.
    Akkor most rosszat tettél? Mielőtt meghalnál, le kellene robolnod a házat, és az utódaidra a gazos telket kell hagyni?

    Időnként hallgatom az Infórádiót, és ilyen dumák hallhatóak benne: "mert a Föld az egyetlen örökségünk"
    Ettől a demagóg hazug baromságtól reped meg az agyam! Két fő okból:
    1.) a Föld NEM az örökségünk, hanem az élőhelyünk!
    2.) Nemcsak az élőhelyünk az, amit át kell adnunk az utódainknak, HANEM AZ EMBERISÉG EGÉSZ TÖRTÉNELME, KULTÚRÁJA, CIVILIZÁCIÓJA, MINDAZ, AMIT IRTÓZATOS VÉRÁLDOZAT ÉS SZENVEDÉS ÁRÁN ELÉRTÜNK. És amit még egyszer nem fogunk tudni elérni (már leírtam korábban sok helyen, hogy miért)
    EZ az igazi örökségünk!

    És mindez egyben válasz arra a demagógiára is, hogy "a gyermekeink fizessék meg az árát"
    Ha a civilizáció elpusztul, az lesz az igazi iszonyat, ami a gyermekeinket érheti! A kökorszakba való visszazuhanás pedig nem más, mint a civilizáció pusztulása.
    Ez valójában senkinek sem érdeke, maximum azoknak, akiknek még a létezését sem tudjuk biztosan: valami földönkívüli bandának, akik nem akarnak konkurrenciát.

    Írod: "a népességnek ki kell egyenlítődnie"
    Ezt NEM értem. Mi az hogy ki kell egyenlítődnie? A népsűrűségnek kellene egyformának lennie? Vagy az életminőségnek? Vagy a bőrszínnek kellene egyforma középbarnának lennie? Vagy minek?
    És miért?
    És HOGYAN????

    Másik: "ez nagyon nehéz kérdés" Nos igen, tudom hogy az. DE MEG KELL VÁLASZOLNI, ÉS MEGNYUGTATÓAN.
    Mielőtt egy orvos elkezd operálni, valami elképzelése kell hogy legyen arról, hogy mit fog csinálni és annak mi lesz a hatása.

    "Azt nem tehetjük meg azonban, hogy egymás rovására élünk"
    Pedig azt tesszük de nem egészen úgy (szerintem) ahogy gondolod, vagy nem CSAK úgy. Például amikor valaki kirak egy rohadék parkolóórát, hogy holnaptól kezdve fizetsz nekem, akkor az a disznómoslék az én rovásomra él (és gazdagodik!), méghozzá durván!
    Vagy amikor valaki azt követeli, hogy őrá ne vonatkozzon a kresz, meghogy az utak felét kapja meg, miközben egyetlen fillér adót sem fizet, mert ő a márványtalapzaton álló biciklis, akkor az is az én rovásomra él.
    Még sorolhatnám órákig az ilyen dhítő részleteket, amik egyenként apróságnak tűnnek azok szemében, akit nem idegelnek csontig ezekkel naponta 100szor....
    Vagy aki begyűjti a más kertjéből a termést, az is a mások rovására él...hadd ne részletezzem

    "úgy termelnek élelmiszert, hogy 2 liter üzemanyagot égetnek el, mire egy kiló kenyér az asztalra kerül"
    Ez egy létező probléma. Néhány dolog nagyon rosszul van szervezve. Talán a legrosszabbul a munkanélküliség és a kielégítetlen szükségletek NEM-találkozása (most valós szükségletekre gondolok, NEM arra, hogy valaki félévente cserélgesse az autóját és a mobiltelefonját)
    Ebben persze képzési hiányosságok is vannak (amit NEM úgy lehet megszüntetni, hogy 6.ig nem buktatunk...meg hasonlók)

    Valós, reális és jogos emberi szükséglet -- szerintem -- hogy mindenkinek legyen egy normális háza, egy családnak legyen egy autója, legyen munkahelye mindenkinek, legyen nyugdíja ha megöregszik, legyen óvoda a gyerekeknek, legyen normális iskola mindenkinek, aki gyorsabban tud és akar haladni ("tehetség") azt ne zárják össze a kevésbé haladós, esetleg nehezen kezelhető gyerekekkel...
    Reális emberi igény, hogy legyen elegendő élelem, hogy szükség esetén naponta meg tu8djon fürödni valaki meleg vízben, hogy legyen orvosi ellátás...
    Meg hasonlók.

    Mindez BIZTOSÍTHATÓ! Nem kell a kora középkorba visszamenni.