• Molnibalage
    #111
    Ez mind szép, és jó, de hol mondtam én ennek ellent? Egyébként azt is meg kell említeni, hogy a profitorientált élelmiszertermelés által előállított termékek igen messze állnak attól, hogy élelmiszernek nevezhessük őket.

    Aha. Miért is? Tudod a tudományos vizsgálatok szerint a régi idők átlagembere azért is élt kevesebb ideig, mert szar ételt evett és nem tiszta vizet ivott. Ki nem találád már, hogy a középkorban vagy régen olyan tisza volt a liszt, mint ma és a víz is olyan minőségű volt nagy átlagban.

    Ha találsz ilyen energiaforrásokat, ami sok összeesküvéselmélet hívő szerint rengeteg van

    Ööö, nem csak konteó hívők szerint. Úgy hívják, hogy atomenergia és szaporító reaktorban felhasználva a hasadóanyagokat csak pár millió évre elég van. A kontetó hívők más baroságokban hisznek.

    A károkozásba minden dolog beleértendő, ami hozzájárul ahhoz, hogy a másik ember életfeltételét rontjuk. Ha ezzel nem értesz egyet, akkor nincs miről beszélgetnünk.

    Definiáld már tisztességesen ezt a károkozást, mert a falnak megyek ettől...

    Ha pl. te szántóföldet vetsz be, akkor másik embernek jut kevesebb. Bármi, amit te használsz, az "kár" más számára, hiszen a közös erőforrásból, de kapsz ő meg nem. Minden ember életfeltétle az adott szinten, egy másikét korlátozza be. Pont. A gond az, hogy az eloszlás nagyon egyenletlen, és a múlt örökésge miatt az erőforrást szarul használjuk fel, fosszilis energiahordozókat nyomatjuk.

    Miről van szó? Olyan szintre kell emelni az erőforrások felhasználását, hogy átlagban mindenkinek jusson, de nem úgy, hogy több olajat, szenet és gázt égetek el.