• Ildestric
    #107: Ez mind szép, és jó, de hol mondtam én ennek ellent? Egyébként azt is meg kell említeni, hogy a profitorientált élelmiszertermelés által előállított termékek igen messze állnak attól, hogy élelmiszernek nevezhessük őket.

#108: Ezzel is egyetértek. Egy baj van. Ha találsz ilyen energiaforrásokat, ami sok összeesküvéselmélet hívő szerint rengeteg van, nem tudod beilleszteni a most működő világgazdaságba, mert ez nem érdeke annak, aki a létező egyik legfeleslegesebb (mai formájában), de ma mégis elengedhetetlen eszközt, a pénzt birtokolja. Használni mindig drágább (pénzben), mint kihasználni.

#109: A több kilométeres, száz méteres pilonokkal épülő hídnak a mai világban van értelme. Azt kell megérteni, hogy akkor indult el az emberiség a lejtőn (és ez nem egyszerre következett be a bolygó népeinél), amikor a ma, általunk "fejlődésnek" titulált folyamat elindult. És itt van az a pont, ahol kérlek ne érts félre. A károkozásba minden dolog beleértendő, ami hozzájárul ahhoz, hogy a másik ember életfeltételét rontjuk. Ha ezzel nem értesz egyet, akkor nincs miről beszélgetnünk.

Ez pedig egész egyszerűen nem igaz. Az ember nem rossz eredendően, hanem azzá teszik. A körülmények, a társdalmi berendezkedés, a média stb.. Attól, hogy ma, a civilizáltságára oly büszke társadalom gyakorlatilag állati szintre süllyedt, még nem kell beállni a sorba, és menni a tömeggel. Az tesz minket emberré, hogy felülemelkedünk a másik eltiprásán. Igen, sokaknak ma ez nem adarik meg, mert valakik elérték, hogy a életbenmaradásért kelljen küzdeniük nap, mint nap. De akinek megadatik, hogy kiemelkedjen, gondolkodjon, majd cselekedjen az miért nem teszi? Gondolkodjunk el ezen. Lehet ezt idealizmusnak nevezni. Én inkább úgy nevezném, emberség.