• Molnibalage
    #109
    A házas példádon keresztül úgy lehetne bemutazni, hogy a felépített háznak nem szabad maradandó károkat okoznia a környezetében, tehát kizárólag természetes anyagokból szabad építkezni,

    Ennek a mondatnak nincs értelme. Minden természetes alapanyag, mert természetben megtalálható anyagból, de munka és energia befektetéssel lesz pl. beton vagy tégla. Az általad nem természetesnek gondolt anyagok nélkül nem tudsz egyes esetekben építkezni. Pont. Építsd fel már fából pl. egy függőhidat km-es létékben. Stb.

    Az emberiséget az energetikai válság súlytja folyamatosan. A növekvő energiaigény kielégítése a fosszilis tüzelőanyagok használatával volt egyszerű és gyors, de egy ideig még olcsó is. Ennek a levét isszuk ma. Ha az villamosenergia termelésben ez a függés erőteljesen csökken és a petrol alapú közlekedés komoly része át tud állni elektromosra, az lesz a nagy lépés. Minden más ehhez képest sokkal kisebb horderejű.

    A másik fele amit leírtál meg az a baj, hogy az ember evolúciós magatartásformájávan nem fér össze. Az emberek nagyon kis százaléke idealista és még kevesebb százaléke képes és hajlandó követni ilyen rózsaszín szemüvegen keresztül született elveket.