• PR0DIGY
    #70
    "Mert ha nem, akkor lehet csendben maradni, mert hülye vagy a témához."

    Ezek szerint, aki DVD-ből csinált már AVI-t, az nem hülye a témához. Érdekes gondolkodásmód, te csináltál már DVD-ből AVI-t és császár vagy a DVB-T terén.

    Egyébként - mint már az előzőekben írtam -, tudom miről beszélsz, csak nem tudom, miért kell bebízonyítani, hogy a fehér az fekete?! Az, hogy az 1080i 1920x1080 felbontásnak felel meg, szabvány szerint axiómának/ténynek tekinthető. Miért kell okoskodni, hogy az mégsem 1080, hanem 540? Így magasabban kvalifikáltnak hiszed magad a témában?

    Még egyszer leírom, hogy ha láttál volna a gyakorlatban 1080i-s DVB-T adást (amit kétlek:-)), és esetleg fel is vettél volna róla, akkor láthatnád, hogy a felbontás 1920x1088 és nem 1920x544! Ha nem hiszed, küldök néhány frame-et a transport streamből. Ezek után, nem tudom, ki a hülye a témában?

    Maga a képkocka 1920x1088 nagyságú, semmi köze az 1920x544-hez. Ráadásul egy jó deinterlacer csodákra képes (gondolom a Faruodja DCDi-je nem mond neked semmit), így egyáltalán nem jelenthető ki, hogy csak fele annyi soros az i-s felbontás! Végeredmény szempontjából a fele annyi soros felbontástól jelentősen jobb az i-s, a progressive-től pedig egy jobb deinterlacer-rel csak alig marad el. Az hogy neked úgy sikerült i-s DVD-ből AVI-t csinálni, hogy nem tetszett, az program vagy inkább user hiba.