• B0nFire
    szvsz a tévé, mint olyan kezd elavulni. És itt már régen nem arról szól a dolog, hogy analóg legyen vagy digitális. Szinte kivétel nélkül minden tartalom elérhető az interneten. Legyen szó filmről, zenei videóról, tévésorozatról, vagy akár ismeretterjesztő sorozatokról, amik az NGC-n, Spektrumon, Discoveryn mennek.

Csak éppen az a különbség, hogy:

1) A sorozatomat nem fogják csak úgy ukmukfukk megszakítani, ha nem elég nagy a nézettség, mint tette azt legutóbb az RTL a Sarah Connor krónikái kapcsán. 4 rész után szó nélkül levette műsorról.

2) Nem szerda este 22:35-kor kell várakoznom a ViaSaton a következő epizódra (Odaát), amikor is keserűen veszem tudomásul, hogy már vége az évadnak, legközelebb egy fél év múlva folytatják (talán).

3) Egy 40 perces epizódot nem szakítanak meg 2x 8-10 perc reklámmal és ajánlóval.

4) Az igazán jó, korhatáros felnőtteknek szóló filmek gyakran kezdődnek este 11 után, így sokan még meg sem tudják nézni, pedig esetleg szeretnék.

5) A tévé híradóban egy hétig szinte ugyanazokat a híreket adják, néha egy-egy frisset bedobnak, de ha hetente 1x néz meg valaki egy híradót, nem veszít semmit. Akkor már inkább választom az internetes hírportálok félóránként frissülő választékát.

6) A letöltött filmen nem éktelenkedik a korhatár, a tévécsatorna logója, és még egy harmadik animált szar, ami beharangozó, de az animációja miatt elvonja a figyelmet. A 16:10-es 16:9-es vagy még szélesebb képet nem muszáj levágnom le 4:3-ra, mint a tévében szokás, amikor is elvész a képi információ 1/3-a.

És lehetne még sorolni a végtelenségig, hogy miért nem érdemes egyszerűen tévét nézni. Én szsz nem is tudom, hogy mikor kapcsoltam be utoljára. Fizetek 44 csatorna után 7800 Ft-ot, és még csak nem is nézem. Ha édesanyám nem nézné a Barátok köztöt, már rég kiköttettem volna, de hát tekintettel vagyunk a családtagokra is ugye.

Száz szónak is egy a vége, amire kíváncsi vagyok, azt letöltöm és megnézem. Így legalább azt is elkerülhetem, hogy a tévécsatornák előszeretettel ütköztetik a műsoraikat, és nem tud az ember köztük dönteni. Legutóbb a Discovery Time Warp c. sorozatát töltöttem le és néztem meg, amit a tévéelőfizetés mellett nem tehettem meg, mert a másikon éppen mindig akkor ment valami más.

- Telly?
    - No, thanks.