Bakay-féle tankönyvek
  • Tetsuo
    #114
    A nemzeti ellentetek pedig orokre (v nagyon sokaig) meg fognak maradni.
    Ugyanis egyik kultura sem akar beilleszkedni a masikba es hiaba hangzik jol a "multikulti" meg hasonlo szdsz-es frazisok, a valosagban MINDIG konfliktusokat szul a kulonbozo kultrurak egymas mellettisege.
    Angliaban itt van sokfele nep, es eleg turelmesek egymassal, de hamarosan kipukkad vmi, mert gyulolik egymast pl a pakisztaniak vs angolok, de lenezi egymast a lengyel vs angol is stb.. nem nagyon keverednek, hiaba laknak egymas szomszedcsagaban.
    A torveny persze probalja szabalyozni, Pl. itt ha azt mondod, h "paki" az £60 birsag. :)
    Kisebbsegek vedelme mindenhol.. mar a fasza tele van az angoloknak, elhiheted.

    Es ez van mindenhol. USA ciganyosodik (mexikoiasodik) ezerrel, legalabbis a nem Del-amerikai amerikaiak szerint, Franciaorszagban a "feher" franciak utaljak az arabokat es soha nem ertik meg, h ok minek gyujtogatnak es miert nem tanulnak v akarmi..

    Mindenhol problema az egyutteles, persze ahol van penz dogivel, v eppen masik joval nagyobb probl;ema, ott ez hatterbe szorul, de MINDIG is problema lesz.

    Ezert is nem jok (jol hangzik, de nem mukodokepesek) azok a torekvesek, h Unio meg egyesules, meg tegyuk felre a nemzeti erdekeket es fogjunk ossze a szegeny orszagokkal.. LOL ebbe soha nem menne bele egy Anglia vagy Nemetorszag.. persze vannak ilyen latszat segelyek meg stb, de az csak a politikai/ diplomaciai pirospontokert megy.

    Minden gazdag nemzet, eloterbe helyezi nemzeti erdekeit, csak a csoro szerencsetlenek nyaljak masok segget es lekopik sajat zaszlajukat, ha kell.

    Meggyozodesem, h Magyarorszag egyetlen eselye, ha felvallalja sajat erdekeit, es nemet mond a kulfoldi ellenerdekeknek.
    Persze nem kell elzarkozni, egyutt lehet mukodni, de a sarkunkra kell allni, es kiallni hazankert (mint pl. Anglia, Franciaorszag), mert megesznek minket reggelire a multik..

    Ha vki vedi nemzeti erdekeit, vagyis szereti a hazajat es elonyben reszesit egy honfitarsat mint inkabb egy kulfoldit, az NEM feltetlenul rossz, sot altalaban jo dolog de ne aggodj, nem sok emberre mondhatnad ezt Magyarorszagon, ugyanis Europaban MI utaljuk leginkabb sajat hazankat.