• Pares
    #14
    Szerinted még van 140 éve az emberiségnek?

    Sajnos az űrkutatás nagyon lemaradt, leszakadt a gyakorlatilag is gyorsan fejlődő ágazatoktól, mint pl.: az elektronika, kibernetika, IT, stb. Ha olyan tempóban fejlődne az űrkutatás és emberek űrbejuttatása is, mint az említett ágazatok, ma már emberi kolóniák lennének, minimum a Marson. Ehhez képest...
    Az a legbosszantóbb, hogy az a kevéske pénz is, amit új programok kifejlesztésébe ölnek, mind fölöslegbe megy, mert 90%-nál leállítják a programot.

    Hát igen, ha az USA-nak, mint világhatalomnak nem a háborúk lenne a prioritás, hanem mondjuk az emberiség jövője, űrkutatás, új technológiák, akkor ma nem itt tartana a világ.

    Molnibalage: ide üzenek, mert az Aresos topik már "meghalt". Nem, nem az usának fizetem az adót, ebben igazad van. Abban viszont nincs, amikor azt írtad, hogy más országok bezzeg 0-át költenek űrkutatásra, az Usa meg legalább csinál valamit. Megmondom én neked, mi a baj. Míg más országok a saját gondjaikkal vannak elfoglalva, eleve nincs is pénzük és technológiájuk rá, addig az USA mást se csinál, csak háborúzik meg terroristázik, száz meg száz milliárdokat költve haditechnikába, fölöslegesen, amikor ez a pénz mehetne sokkal hasznosabb dolgokra is, mint pl.: az űrkutatás...

    Persze nyilvánvaló, hogy a jelenkori háborúzások oltári nagy hasznot hoznak pár embernek, ezért van rájuk még mindig szükség.