• Molnibalage
    #106
    Összevisszacsapkodsz! Ez már a vereség jele szerintem.

    Ez nem csata barátom...


    Mert miről volt szó? Háthogy bizonygatod, hogy sok mindent nem lehet összeszerelni, mert egybe kell felvinni és ehhez az Ares is kevés. Erre írom, hogy az ISS csak 300 tonna meddig tököltek vele, de ezt 1-2 részletben fel tudná vinni egy Ares V képességű rakéta. Erre jössz, hogy nananana!!!!

    Látom az átlagsűrűség fogalma ismeretlen számodra. A modulok nagy térfogatúak, de belül nagyrészt üresek. Gyakorlatilag levegőt szállítasz fel a hasznos térfogat kárára. Az ISS egyben nem vihető fel. Nézd már meg, hogy hogyan állnak a modulok...


    Gondolom, hogy ha tudják, hogy egyben fel lehet vinni, akkor nem ilyenre csinálják. A jelenlegi modulok méretét az űrrepülő raktere, meg ilyenek határozzák meg.

    Tehát nem tudják felvinni, mert nincs olyan rakéta ami egyben képes lenne felvinni. Pont. Még a nem létező Ares sem tudná.


    A meteoros témánál gondolom a linket sem nézted meg és írsz itt ökörségeket. Az kb elfogadott nézet, hogy az első vaseszközök ilyen meteorokból lettek legyártva, asszem általános iskolás tananyag, de mindegy.

    Elolvastam. Meg is néztem a képeket. Ha ez edzett acél ez szerinted akkor mivel nyúlt hozzá a régi ember? Csak nem a már meglevő vasszerszámaival? Ezt is meg kellett olvasztani. Általános iskolában meg nem tanultam ilyet.


    Mint látod a linkből (ha vetted volna a fáradtságot, hogy egy egérkattintást megengedj magadnak) ez a nagy vasdarab jól egybemaradt, nem kellett tisztíthatni, feldolgozni, max felolvasztani, ezért készülhettek az első vaseszközök meteoritból.

    Megint vádaskodsz. Elolvastam Pont. Kődarabok is maradnak egyben. Mellesleg honnan tudod, hogy mekkora volt az eredeti? Ez maradt, de miből?