• NEXUS6
  #105
  Összevisszacsapkodsz! Ez már a vereség jele szerintem.


  Mert miről volt szó? Háthogy bizonygatod, hogy sok mindent nem lehet összeszerelni, mert egybe kell felvinni és ehhez az Ares is kevés. Erre írom, hogy az ISS csak 300 tonna meddig tököltek vele, de ezt 1-2 részletben fel tudná vinni egy Ares V képességű rakéta. Erre jössz, hogy nananana!!!! Azt össze is kell ám szerelni, meg be kell üzemelni.

  Gondolom, hogy ha tudják, hogy egyben fel lehet vinni, akkor nem ilyenre csinálják. A jelenlegi modulok méretét az űrrepülő raktere, meg ilyenek határozzák meg. Így viszont több modult tudnának egybe építeni, ami sokkal nagyobb belső teret eredményezne. Egy 10 m átmérőjű ilyen állomást már lehetne forgatni, hogy valami mesterséges gravitáció keletkezzen. Az egészet szobákra lehetne osztani, azok berendezését változtatni. Sokkal több lehetőség lenne, mint most.

  Szal böntsd már el, hogy mi az álláspontod!
  Mert olyan vagy mint id. Bush elnök, akit megvádoltak, hogy semmiről nincs határozott álláspontja. Erre mondta a szóvivője, hogy ezt cáfolja, mert ez annyira nem igaz, hogy az Elnök úrnak egy témáról több határozott álláspontja is van!!!

  Amúgy persze nem létező dolgokról beszélünk, hanem elvekről, hogy egy ilyen nagyságú rakétával egyáltalán érdemes-e nagyobb bázis kiépítését elkezdeni, vagy sem.
  Kérlek erősíts meg, hogy neked az eddigiek alapján az az álláspontod, hogy nem, mert most már teljesen konfjúz vagyok!

  A meteoros témánál gondolom a linket sem nézted meg és írsz itt ökörségeket. Az kb elfogadott nézet, hogy az első vaseszközök ilyen meteorokból lettek legyártva, asszem általános iskolás tananyag, de mindegy.
  Az hogy most mennyire ideális ötvözetről van szó és mennyire lesz jó mondjuk egy sugárhajtóműben turbinalapátoknak, az szerintem ezeket az embereket nem nagyon izgatta. Az égből hullott kőből csináltak egy "exkaliburt", ami szétcsapott minden akkori fegyvert és ez volt a lényeg.

  Mint látod a linkből (ha vetted volna a fáradtságot, hogy egy egérkattintást megengedj magadnak) ez a nagy vasdarab jól egybemaradt, nem kellett tisztíthatni, feldolgozni, max felolvasztani, ezért készülhettek az első vaseszközök meteoritból. (Ha nálunk esik le persze már széthordták volna a színesek, hogy eladják a méhbe, de Afrikában ugye a kutya sem törődött vele, túl nagy, nehéz volt és túl macerás lett volna bármit is csinálni vele, így viszont szerencsére megmaradt).