DirectX10 Windows XP alá.
  • MerlinW
    #39
    - 4850 DX 10.1-es, 1680-as felbontásban krájziszon és gétéán kívül semmi sem izzasztja meg maximális beállítások mellett. Persze illik hozzá egy normális 3Ghz körnékén ketyegő proci is.

    - Win7: 1-1,5GB RAM-al szépen fut. Ha elindítasz egy DX-et használó alkalmazást, felszabadítja a memóriát, kilövi az Aero-t, stb, gyakorlatilag ugyanannyi jut a játéknak mint XP alatt. W7-ben teljeen átvariálták a memóriakezelést, az hogy alapjáraton 1-1,5GB memóriát eszik - legalábbis ezt látod task manager-ben - nem jelenti azt, hogy már csak 2,5 van szabadon. Egyszerűen csak előrefoglal pár száz MB-ot az éppen aktív alkalmazások számára, így azok gördülékenyebben futnak, nem zavarva a felhasználót. Amint szükség van memóriára felszabadítja.

    Én Vista-t nem igazán használtam otthon, szakmám által tudom milyen, ismerem kívülről-belülről, azonban a hetest nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, még ha csak 1GB memóriával is rendelkezik a felhasználó.

    Emellett kiváló hibaelhárító rendszere van, szinte nincs olyan probléma ami a rendszer újratelepítését igényelné. Már érkeznek az egyre stabilabb meghajtók, a DX11-es játékok, stb.

    Nagyon kényelmes és gyors lett a Media Player, szintén gyors és sokoldalú a Media Center, stb. Ki kell próbálni, és utána véleményt nyilvánítani. Divatfikázás 10 éves kor alatt.

    Témával kapcsolatban pedig nem, nincs DX10 XP-re és nem is lesz. Ha lenne is, csak az MS tudná megoldani, hiszen az egész a 6.0-ás kernelen alapszik.