• halgatyó
    #6
    Ez az egész egy nagy fos.

    1.) Az, hogy majd valami távoli központban valakik számítási kapacitást nyújtanak? Egy nagy rakás pénzért? Mi célból? Kinek van szüksége akkora számítási kapacitásra, amit néhány mai modern gép nem tud? Aki áramlástani folyamatokat számolgat, az nem fogja távoli gépekre bízni, hanem rendelkezik saját erőforrással.
    A kiinduló és a kiszámított adatokat pedig oda-vissza küldözgetni kell, szóval ez egy hülyeség. Vagy például egy CAD program esetén, amikor sokféle változatot kell végigtervezgetni és számolgatni, a küldözgetett adatok mennyisége lesz a szűk keresztmetszet, nem a számítás!
    Arra "jó", hogy az on-line vonalat erősítse, vagyis idegeneknek teljes ellenőrzést és betekintést nyújtson egy cég mindennapjaiba!
    Soha, soha soha nem engedném meg, hogy távoli idegenek egy félig megbízható dróton keresztül döntsék el, hogy milyen számítgatást végezhetek és mikor!
    Húzzanak el a büdös csába!

    2.) "az ügyfelekkel való kapcsolattartás" ... hát ehhez nem kell semmiféle felhő! Kell hozzá udvarias magatartás, és egy normálisan megtervezett saját weboldal. NEM TÚLCSICSÁZVA, NEM UNDORÍTÓ FOS FLASH REKLÁMOKKAL INDÍTVA, AMIT NEM LEHET KIKERÜLNI...

    3.) "mivel az informatika segítségével a vállalat nagyban hozzájárulhat a környezet védelméhez. Ilyen megoldások például az elektronikus dokumentumok használata, az utazások csökkentése, és a videókonferencia rendszerek bevezetése, vagy a távmunka."

    Nos, ez az egy ami jó! Valóban, ezt a vonalat erősíteni kell, de ehhez megint nem kell ilyen "felhő"

    4.) "További megoldások segíthetnek elemezni a széndioxid kibocsátást, vagy csökkenteni az energiafelhasználást"

    Ehhez nem kell számítógép! Be kell ragasztani az ablakokat hőszigetelő gumiprobfillal bazze!
    Nagy hülye duma ez az egész környezetvédelmi blabla... lejjebb kell tekerni a fűtést, akkor kevesebb gáz fogy, ezt számítógép nélkül is tudjuk
    Meg a standby helyett délután ki kell kapcsolni a készülékeket.