• KillerBee
    #24
    "A szólás szabadság nem a partalan szabadságot jelenti."

    Nem bizony. Csak annyit, hogy nem kell félnem kimondani vagy leírni a véleményemet. A rágalmazást ne keverd ide, ehhez semmi köze nincs.

    A holocaust tagadása nem rágalmazás, azzal ugyanis senki semmi rosszat nem állít sem az elhunyt zsidókról, sem egyes személyekről, ha kétségbe vonja az elgázosításukat vagy azt, hogy annyit gázosítottak el, amennyit az utódok állítanak. Távol álljon tőlem a zsidóellenesség, de normális országban nem foglalható törvénybe az, hogy büntetés terhe mellett el KELL hinnem egy népcsoport egyes tagjainak állítását a történelem egy eseményéről.

    A hozzátartozók érzései nem jogi kategória, főképp akkor nem, ha nem konkrétan XY-ról állítják, hogy nem úgy halt meg, ahogy egyesek tudják vagy állítják. A kegyeletsértés már büntethető, de ugyan miért sértené egy elhunyt emlékét az az állítás, hogy nem gázkamrában halt meg? Még akkor sem sérti, ha cáfolhatatlan bizonyítékok vannak arra, hogyan hunyt el valaki - hát még akkor, ha ilyenek nincsenek, csak közvetett bizonyítékok.