• Flang3r
    Nem értem a Symbian-t és a BlackBerry-t miért hagyták ki a felsorolásból, mikor ugyanolyan esélyes és jó szereplők mint a többi....

Nekem speciel egy viszonylag régi Nokia N70-es SymbianOS készülékem van, de ezen gyakorlatilag bármit meg tudok csinálni és csak egy-két zavaró dolog van, amit a mai telefonok már tudnak.

Amit tud:

- 200 Mhz-es RISC procijával full 3D-s FPS játékok futtatására is alkalmas és van is rá bőven (JAVA MIDP 2.0 3D) ... Bowling, Skiboard... stb...

- Fut rajta a világ legjobb multikliens , ingyenes beszélgető és telefonálóprogramja, a Nimbuzz,

- távvezérleni tudok vele PC-ket az RDP protokkollon keresztül, egy TSmobiles nevű kliensprogrammal (amit sajnálok, hogy ez a kliens is csak a 8bites színmélységet viszi át) bár igaz, hogy a taccsszkín hiánya miatt elég hokis az irányítása...

- YouTube-ot tudok vele nézni, a RealPlayerrel,

- a -z egyébként cserélhető miniSD- memóriakártyájára is telepíthető k alkalmazások korlátlanul,

- videókat tudok vele rögzíteni, majd a Nimbuzzal azonnal átküldeni másnak,

- diktafon és egyéb "alap"funkciók, mint pl. walkmannek is lehet használni stb..

- sok ezer file-manager program , köztük is a legjobb a FExplorer, amelynék áttekinthetőbb, jobb file-managert a PC-s ősidők DOS-NAVIGATORA óta nem láttam és használtam, de ez még talán arra is ráver...

Amit nem tud/ illetve amit hiányolok:

- nincs benne RotaS giroszkóp,
    - nem taccsszkrínes éshát...
    - elég kicsiny a kijelzője
    - sajna a SkyFire böngésző az még pont nem fut rajta, csak az eggyel későbbi Symbianokon fut...
    - nem szabvány miniUSB a töltőbemenete,
    - az aksija még ha gyári új is, folyamatos igénybevételnek kitéve (értsd: egész nap fönt vagyok a Nibuzzal a Skype-on és az MSN-en) mindössze egy (!) napig bírja... :(

Amit külön nem értek, hogy miért nincs még Windows Mobile-ra sem... és hiányolok, az egy olyan RDP kliens-program (tulajdonképpen bármire, mivel még Windows Mobile-ra sem létezik) ami átviszi a 16 bites színmélységet is... úgy tudom létezik ilyen Androidra, csak még nem teszteltem...

vagy valakinek tapasztalata pl. Windows Mobile-os ?