kvp#8
Ez egy teljesen korrekt ebook olvaso. Az lcd a letezo legolcsobb erinteserzekeny, a mikrovezerlo (processzor) is, a memoriakartyan kivul nincs is benne semmi hattertarolo. Grafikat is meg lehet rajta jeleniteni, a billentyuzet is ugy van kirajzolva, csak ha ki is hasznaljak akkor nem fert volna bele a wikipedia, mert az angol valtozat kepek es history nelkul kozel 4Gb-os bz2-vel tomoritve.
A konkret hardver ismerete nelkul en ez egy spi-s lcd-bol egy 8 bites mikrovezerlobol, egy feszstab ic-bol es par ellenallasbol raknam ossze. Az sd kartya illeszese ugyancsak soros, mint az lcd-je, tehat a mikrovezerlon ez ket soros link-el (8 tu), 4 analog es 4 dititalis bemenettel meg lehet csinalni. A history tarolasara szokott lenni a vezerlokben egy kis lokalis flash a programkod mellett. Az egesz ara kb. 10-12 ezer forint lenne hazilag. Ok 18-ert adjak formatervezett dobozzal, megirt szoftverrel es 4GB-os memoriakartyaval, raadasul osszeszerelve.
Ha nincs elerheto elem a kozelben, akkor lehet kapni ceruzaelem formaju csatlakozoval rendelkezo napelemeket vagy tekeros generatort. Az egyetlen ami hianyzik az a egy villogo Don't panic boot logo, de ha tenyleg open source, akkor ez hozzaadhato hazilag is, mint ahogy a grafika es a szabvany ebook megjelenito is. (marmint ha valaki tud beagyazott mikrovzerlot programozni) A fekete feher lcd elvileg kepes szurkeskalat is kezelni, ha pwm-ben hajtuk meg a kepernyo buffereket valtogatva.
Anno nekem texas instruments szamologepen 8 szurke ertekig mukodott a pwm-es megoldas es azt pdf-ek olvasasara es gif-ek megjelenitesere is sikerult betanitani, viszont 4 aaa-s ceruzaelemmel ment atlag fel evet es tobbnyire az olvasason meg a pacman-en es a tetriszen kivul differencialegyenlet-rendszereket oldattam meg vele. Azon a regi gepen (kb. ugyanekkora grafikus kijelzon) olvastam az elso ebook-omat, meg 1998-ban.