• djhambi
    Szerintem pedig Jules Verne is akkor jós volt, Nostradamus, hiszen megjósolta, hogy egyszer ágyúval lövünk ki dolgokat a világűrbe. nekem ennél a pontnál válnak neccessé a jövőbelátások, jóslatok, és a természetfölötti. Hibás általánosítást vonnak le az emberek. Ismerős a vicc, hogy van egy bolhám, azt mondom neki, hopp, a bolha ugrik. Kihúzom a olha lábait, azt mondom neki, hopp, nem ugrik, következtetés: ha kihúzod a bolha lábait, a bolha megsüketül. Ugyanilyen rossz következtetés a jóslat dolog. Sokszáz nép sokezer jóslata közül egy emberére rá lehet húzni pár "bejött" dolgot, és akkor ő az időutazó ügynök, és a befektetéseimet az ő tanácsaira bízom?!
    Kr.u. 2500-ban pedig George Lucas lesz a jós, mert előre megjósolta a pittyegő kukákat... És a világvégeket a sivatagban lejátszott autóversenyekhez fogják kötni. Meg a klónozáshoz. És meg fogják emiatt tiltani az amputált testrészek robotizált műtestrésszel történő pótlását.

Más téma: tök érdekes, ahogy fogalmazol: "csodákat fog végrehajtani" , "Mindenki imádni fogja" , "lesznek beállítva és üldözöttek lesznek" , "emberként fog megszületni" , "csodákat fog végrehajtani" , "hasonlítani fog rá", stb... Erre az angol nem a will-t használná, hanem a going to-t. A fogalmazásodból kiérezni, hogy a kétség legapróbb szikrája sincs benned. Ez egy érdekes különbség közöttünk. Én csak a biztosan bekövetkező eseményekre használnám a szavakat, pl. Ha feldobok egy érmét (random), akkor az egyik oldalára fog esni. Kísérletek sorozatával megalapozva, tapasztalati "tény". (Eltekintve a piciny hibaszázaléktól, amikor nem.)
    Erős a hited.