• djhambi
    #182
    Nézd makroszinten a gazdaságot, és nézd hosszú távon! Sok pénz sok pénzt termel kis gondozással. Sok hiány még több hiányt termel. A hiányt nem lehet befektetni. Hiánnyal sohasem fogunk előbbre jutni.

    Ha én lennék Magyarország diktátora, akkor első lépésként mindent elkövetnék a hiány felszámolása érdekében. Természetesen nem jó, ha a szegények halnak ki a vagyonukból, tehát kénytelen lennék a gazdagokra hárítani, de ez nem lenne fair a gazdagokkal szemben, ezért mindenki utálna. Mivel mindenki utálna, ezért nem tudnám rendesen véghez vinni a tervemet, és egy elpocsékolt sok év után ugyanott lennék.

    Ha Magyarország ki akar szakadni az őt súlytó évszázados átokból, fel kell nőnie a feladathoz. Érettnek kell lenni! El kell fogadni, hogy "az élet nem mindig habostorta, Pelikán".
    Amint felhoztam az idézetet, magatokban elmosolyodtatok, hogy pont az előző rendszer borjait figurázza ki. Akik mindent elhittek. Ma ugyanez a helyzet, azzal a különbséggel, hogy a magyar nem tud "nyelni". Nem akar, mert büszke arra, hogy már nem kell.
    Persze arra lehetne büszke, hogy elég érett ahhoz, hogy ma tud nyelni, hogy az unokáinak jó élete legyen. Erre képtelenek vagyunk.

    "Néha hátra kell lépnünk egy lépést, hogy később kettőt léphessünk előre."