Komolytalan#8
1. Optikai kábel nem egyenlő nagy sávszél. Az optikai kábel lehetőség nagy sávszélre. 1500 fős szülőfalumban most csinálnak kábeltvt+netet+telefont, optikai kábellel (mert azt nem lopják el mint a rezet). A rendelhető legnagyobb csomag 4Mbit/512Kbit. Optikán. Az ok egyszerű: konkurencia hiánya. Pesten meg rézdróton jön a 20Mbit, de lehetne akár 50 is, ha akarnám.
2. Az hogy ami van sávszél azt ki is használná mindenki az egy az egyben hülyeség. Én kb 1 ezrelékben se használom ki a sávszélességemet, viszont a sebességre nagyon kényes vagyok. Itthon UPC kábeles net van még ma, 20Mbit (délután jön a digis szerelő:-) Irodában 2500Ft-os digi, szintén 20Mbit. Nade az upload sebesség és a ping - azt zongorázni lehetne. Diginél az upload 10Mbit felett, UPCnél 2-2.5Mbit. Ping a diginél 1-2 msec, UPCnél 10-15 msec. Nekem munka szempontjából nem mind1, hogy SVNre mennyi idő alatt csúszik fel ha mondjuk 1000 fájl összesen 300 mega méretben módosítva lett, és ehhez pont UL sebesség és alacsony ping kell. Igaz hogy ilyet csak naponta 1-2 alkalommal csinálok, de digin ez megvárható (pár perc), UPCn meg 5-10x idő.