slickboy#28
Egek, mi az, hogy a 240 perces videókazettát nem olvasta be némely magnó? Maximum nem jól jelezte a hátralevő szalagidőt. A kulturáltabb magnók felismerték a behelyezett kazetta futásidejét, és korrekten számoltak vissza, másoknál kézzel kellett megadni a szalaghosszat, és abból kalkulált a magnó. Létezett amúgy 360 meg 420 perces szalag is, de azok ha jól tudom annyira vékonyak voltak (ugye, hogy több férjen rá spulnira), hogy könnyen nyúltak meg fodrosodott a szélük. Kezemben nem volt olyan, csak kazettadobozon láttam, hogy van. Nem is terjedtek el, legalábbis mifelénk.
Fentiekre gondoltam, aztán elolvastam az eredeti cikket. Szokásos pongyola fordítás. A pofa arra célzott, hogy műsoros gyári videókazettáknál nem terjedt el az LP (long play) meg ELP (extra long play) felvételi mód. Gyakorlatilag összes gyári kazetta SP (standard play) volt. Nem mindegyik magnó tudta LP-t. ELP-s magnót nem is láttam. Volt két LP-s magnóm, 4 órás szalagra 8 órát tudtak rögzíteni, de gyatrább minőségben. A régebbinél állókép esetén az LP-s felvétel fekete-fehérre váltott, másiknál LP módban is színes volt állókép.