bakagaijin#52
Diplomamunkáról volt szó, nem egyszerű szöveges állományról.
Egyébként speckókat írni is word-ben kínszenvedés, csapatmunkára meg absz alkalmatlan. Egész egyszerűen borzalmas, minden percben visszasírom az időket, amikor még TeX-ben dolgoztunk. Wordart-ot és a design-t egész konkrétan leszarom, nem is értem hogy jött ide az Illustrator. A word doksi a tartalmáért van, a benne levő szövegért kell felelősséget vállalni, nem design cucc, arra ott vannak komolyabb eszközök.
Mit várok el: tudjon kezelni nagyobb szövegeket remote editing (word kb 8-10MB környékén már használhatatlan samba felett, 2G memória nem elég neki, röhely. https stb felett meg nem is tud dolgozni), lehessen párhuzamosan szerkeszteni a file-okat, diff/merge/cherry picking szóval rendes verziókontroll (amit a 20-30 éves cvs tud textfile-okkal az elég lenne. Tudom hogy van diff, merge, track changes a mostani word-ben, de az használhatatlan, nincs időbeli válogatás. Két user felett értelmetlen is: egy mezei merge úgy vágja haza a track changes-t mint annak a rendje). Automatikus indexelés, verbatim-kezelés, cross-document linkek karbantartartása, stb (ugye-ugye all document replace all milyen egyszerű emacs+tex kombinációban). Az meg a másik, hogy ha kiküldöm ügyfélnek és ő belekommentel akkor húzhatom újra a style-okat, ref-eket, stb. Egyszóval, ha összehasonlítom TeX+emacs+CVS hármast mondjuk Word+SourceSafe akkor ég és föld. És ekkor még nem is a komolyabb újabb unixos technológiát mondtam, hanem egy minimum 15 éves összeállítást. S ezért elkérnek egy nagy zsák pénzt, akkor már inkább a Notes, vagy ami még jobb: valamilyen Wiki.