Mit jelent a "bekezdés formázása"? Én sem láttam ilyet a gdocs-ban, de lehet hogy csak azért, mert nem is kerestem. Átlagos otthoni, magánjellegű használat esetén (amire valószínűleg az ingyenes ofiszt is szánják) eddig én még nem hiányoltam. Tény, hogy én sem kiadványszerkesztésre használom a gdocs-t, hanem különféle feljegyzések, egyszerű formázást igénylő dokumentumok - pl árajánlat, adásvételi szerződés és egyebek - készítésére, de egyszerű táblázatok (függvényekkel!), grafikonok is készíthetőek vele viszonylag szép kivitelezésben szóval nem kell lebecsülni a képességeit. Valószínűleg a home userek 95 százaléka sem használ többet az Office-ból sem, mint amit a gdocs is tud. És ott van az, amit viszont a Word nem tud: a form funkció, amellyel webes űrlapokat tudok létrehozni baromi egyszerűen, embeddelem a blogomon és ő meg begyűjti a látogatók válaszait és táblázatba rendezi. Ezt is többször használtam már, mint ahányszor a bekezdés formázását. Ráadásul akárhol elérem a dokumentumokat, akár telón is a vonaton ülve.
Ja, Word és az igénytelenség: nekem a kedvencem, amikor valaki egy sima szöveges levelet DOC csatolmányként küld el. Pláne ha DOCX... (esetleg egy-két bold, vagy italic kiemelés, semmi több formázás amit egy Thunderbird ne tudna, esetleg egy WordArt fejléc, ami nonszensz... Most komolyan, WordArt-ból látott már valaki igényeset? Vagy azt direkt arra fejlesztették ki, hogy minél gagyibb hatást lehessen vele a doksiknak kölcsönözni?)
Photoshopban hogy csinálsz justify-t? Volt hogy szükségem lett volna rá, de nekem csak left-center-right igazítás van benne (CS4 Extended verzió).