- A vírusirtók folyamatosan csekkolják a fájlokat a háttérben, ez pedig lassítja a gépet. De nem a felére. Minden program a futása közben lassítja a gépet, mivel erőforrást használ. Nem kell ezen meglepődni.
- Ez tény. És az is hogy az adatlopó hekkerek egyre újabb módszereket találnak ki az adataid ellopására. És a M$ küzd az ellen hogy ez megtörténjen (nyílván nem szeretik a konkurenciát, igaz?). Szóval választhatod azt hogy nem frissítesz és akkor minden trójai, hacker nyúlkálhat a gépedben ha akar, vagy telepíted és megnehezíted a dolgukat.
- Kocsis példa: Ha a Trabant gyár kihozna egy fullextrás új autót ami biztonságosabb és jobb dolgokat tud mint az elődje akkor persze hogy azt mondanák: Bocs de ezt vedd meg ne pedig a régit. M$ szeretné ha megtérülne a befektetett sok-sok pénz, ezért szajkózzák hogy "vegyél új OS-t." ha mindenük az adathalászat volna, akkor ingyen adnák.
- Ha valakit megvádolnak lefoglalhatják a gépét. Utána tök 8 hogy milyen oprendszer fut nálad. Illetve az FBI CIA és hasonlók kezében olyan szerverpark és profi hekkerek állnak akik bárhova képesek betörni ha kell. Nem kellenek M$ kiskapuk hozzá.
- A WGA egy módszer hogy a saját termékük eredetiségéről meggyőződjenek. Azt kifogásolom és kifogásolják sokan hogy ez "Fontos Frissítés" néven fut. Ami viszont pofátlanság, nem jogtalanság.
- Még szép hogy egy egyszerű User le van korlátozva. Nagyvállalatnál dolgozom és tudom hogy milyen emberek vannak. 90%-uk az első héten teljesen hazavágná a rendszert ha nem lenne Korlátozva hogy mit tehet (semmit :-D ). Az Admin fiók alól viszont lényegében tejhatalommal irányíthatom és állíthatom a gép paramétereit.
- Ha annyira SYSTEM akarsz lenni XP alatt, csináld ezt:
Elindítasz egy command promt-ot. Beírod at 13:55 /interactive “cmd.exe” Az időpont legyen 1-2 perccel több a jelenlegi időhöz viszonyítva.
Mikor megjelenik a cmd.exe ablak ezek után, már a fejlécben svchost.exe-lesz. Ekkor taskmanager-ből lődd ki az explorer.exe-t. Majd az svchost-os fejlécű ablakban indítsd el úgy hogy cd.., majd explorer.exe. Ekkor bejelentkezel SYSTEM néven ha jól csináltad.
Mivel a SYSTEM user maga a rendszer azért szép hogy tiltott. Próbáld ki hogy elveszed a jogot a SYSTEM user-től valamely mappárról. Máris nem tudod használni.
#106: Csak azt mond meg nekem hogy ebből mi haszna van az M$-nek? Jó persze több-millió terrabyte-nyi adatot lelopkodnak minden egyes M$ termék használótól, de ebben nekik mi a jó? Pénzük nem lesz több, sőt ha kiderül akkor az EU pl sz@rrá pereli őket és kötelezi a trójai kiirtását a gépből. Volt egy nem kis afférjuk még régebben mikor a WMP gyűjtött adatokat a zenehallgatási szokásaidról. Az is kiderült és pereltek is szépen, majd kénytelenek voltak kiirtani saját rendszerükből.