• Polemius
    #5
    3psilon:
    Ezek a készülékek általában tudnak pdf-et, csak bizonyos korlátozásokkal. Nagyobb oldalformátumú pdf-ekhez a Kindle DX alkalmasabb (ha minden igaz, azt is forgalmazzák majd eu-ban).

    Az áruk meg.. Nos, valóban vehetsz belőle netbookot, de vehetsz belőle szamovárt vagy robogót is (azokat sem kimondottan könyvolvasónak tervezték).
    És valóban még kissé (nem is kissé) borsos az áruk. Ám látni kell, hogy mint új (nem feltétlen időben, hanem fejlesztésben, elterjedtségben) technológia, a bevezetés, kezdeti fejlesztések idején viszonylag drága és korlátozott tudású ez is. (Másrészt épp ebben a fázisban szoktak születni olyan modellek, melyek a későbbiekhez képest csekély tudásuk mellett jóval megbízhatóbbak, strapabíróbbak, mint amikor az igazi tömegtermelés beindul.)

    Azt is érdemes figyelembe venni, ki mennyire használja ki: aki évente jó, ha három könyvet elolvas, annak nemigen éri meg.
    Aki havonta elolvas 2-3-4-5 könyvet, többet olvas egyszerre, netán gyakran leveszi a polcról a kedvenceit, hogy beleolvasson, annak hamar megtérül (főleg a mai könyvárak mellett).
    Aki meg szeret olvasni, de külföldön él, annak megváltás lehet egy könyvolvasó: egész könyvtárat vihet magával egy kisebb könyv méretében.