• Penge4
    #14
    Szóval ha az MS csinálja, akkor ügyes, ha a többi böngészőgyártó, akkor aljas húzás. Csak az a baj, hogy 90% hülye miatt szív a többi 10%. Ettől még a demokrácia is jobb, ott legalább csak 51% miatt szív a másik 49%.

    Az OOo nem akar olyan lenni, mint az MSO, az OOo egy alapszintű irodai programcsomag akar lenni, ami az átlag igényeit kielégíti, az extra igényeket nem. Hozzáteszem az MSO-tól jóval többféle fájlformátumot felismerve. Csak a legnépszerűbb MSO programoknak van megfelelőjük (Word, Excel, Power Point, Access) a többinek, Publisher, InfoPath, OneNote, Outlook viszont nincs (alternatíva igen, de ezek nem foglalnak helyet az OOo-ban).

    Az meg sértésnek is durva, hogy a Linux Windows akar lenni. A ReactOS, na az akar Windows lenni. A Linux továbbra is egy nyílt, ingyenes, jól használható, biztonságos oprendszer akar lenni, amely átemelt néhány felhasználóbarát megoldást a konkurens rendszerekből, de ettől még a Linux filozófia továbbra sem az, hogy minden Pistike és Gizike gépére Linuxot, hanem az, hogy a nem egy használhatatlan, a leghülyébbek számára is kezelhető tömegterméket gyártsunk futószalagon, ami a rendszer erényeinek a rovására megy.

    Továbbá nincs olyan, hogy "Linux" disztribúciók vannak, azok között meg ég és föld a különbség. Van olyan, ahol magadnak fordítod a kernelt és nincs grafikus felület sem, van olyan, ami csili-vili, van olyan, ami egyszerű letisztult munkakörnyezetet tesz a felhasználója elé, van olyan, ami multimédiás, otthoni felhasználásra van kiélezve, szóval a választék elég bőséges, a Linux továbbra is csak egy kernel, ami ezekben a disztrókban közös.