• Ulkesh
    #50
    "Csak, hogy tisztázzunk valamit: BT alatt a Bluetooth szabványt, s nem a Bittorrent technológiát értem. Nem igazán fogom fel, miért kell úgy kezelni, mintha mindenki a BT-korlát nélküli telefonjával küldözgetné a másiknak a zenéket, s egyéb jogvédett tartalmakat"

    Azért, mert a többség csengőhangok és zenék küldözgetésére használja.

    "én legtöbbször képeket szoktam forgalmazni"

    Képet eleve e-mail-ben küldök, mert akinek szánom az nem a telefonja kis képernyőjén akarja nézegetni, vagy eleve nem is ért hozzá, hogy a telefonjáról a PC-jére juttassa. Így nekem is, neki is egyszerűbb és gyorsabb e-mail-ben átküldeni.

    " Ráadásul a warez-ellenesség magyarázatával egy gond van: e-mailhez csatolhatsz fájlokat, s fogadhatsz is - az nem zavarja a kiadókat?:)"

    E-mail-hez sem csatolhatsz jogvédett tartalmat, csak akkor, ha jailbreak-elt a készüléked. Elég szépen körül van ez bástyázva, hogy jogilag ne köthessenek bele.
    A fogadás meg olyan dolog, hogy az a küldő sara, mivel elsősorban mindenhol a megosztás az amiért harapnak.

    --

    Az igények valóban különbözőek, és ezért személyeskedni teljesen felesleges, megértem, ha bosszankodsz ezért.

    Az Apple viszont elég rendesen felmérte a konkrét igényeket és azt rakja a készülékbe, ami a többség számára fontos. Ezt támasztja alá a közel 50 millió eladott iPhone és az, hogy az eladott készülékek alig 1-2%-át jailbreak-elik a tulajdonosok no meg ennél a készüléknél a legmagasabb az elégedettségi faktor.