• Ulkesh
    #45
    Az Android nem megfelelő kihívó az iPhone számára, mert a java felületű OS sokkal több megkötést tartalmaz, mint az iPhone valaha is. Gyakorlatilag jelenleg lehetetlen normális sebességű garfikát használni Android-on, mivel a hardvert nem kezelheti semmi közvetlenül (ezért nincsenek olyan játékok rá mint iPhone-ra).

    A WinMo kiesett a versenyből egyelőre, részesedésük zuhan, a gyártók sorra lépnek vissza tőle, a saját gyártója is elmarasztalóan nyilatkozik róla (Ballmer, Gates), technológiailag 5-6 éves lemaradásban lévő elavult rendszer. Következő változata, ami lehet, hogy javítana a megítélésén több mint 1 év múlva kerül piacra. Valószínű addigra a teljes platform elhal.

    A Symbian jelenlegi formájában zsákutca, fejlesztése törölve. A következő generációja a Symbian^4 jobb lesz, alapjaitól újraírták, de a régi változatokkal teljesen inkompatibilis, így 0-ról kezdhetnek rá fejleszteni ismét. Fő gyártója a Nokia sem tartja már kiemelt rendszernek, a jelenlegi álláspont szerint már csak a belépő és középkategóriás készülékekbe kerül csak.

    Maemo a Nokia titkos fegyvere, amit a felső kategóriába szán és a jelenlegi ismeretek szerint az piac legmodernebb rendszere lesz. Igazából nem teljesen új fejlesztés, mert a régebbi tabletjeinek feltuningolt és újragondolt felületű rendszere, így már induláskor elég szép számú alkalmazás lesz hozzá.

    WebOS alapjaiban jó ötlet, de szintén az Androidhoz hasonlóan elfedik a hardvert egy web alapú felülettel, ezért teljesítményigényes alkalmazás nem fejleszthető rá. A Palm túl későn eszmélt, ez a pár új rendszerű készülék már nem fogja kihúzni őket a pénzügyi csődből.

    --

    Jelen pillanatban technológia fejlettségben, sebességben, megbízhatóságban és hardveres tudásban a Nokia N900 az egyetlen kihívója az iPhone 3GS-nek.