ennyi seggsötét 'embert' én még nem láttam :) De gáz, hogy nincs benne 3G! Ugyanez az ember Apple 3G vásárlása után: ki szoktam kapcsolni, tökfelesleges, csak az akksit zabálja (ez amúgy tényleg gyengepontja az iPhoneoknak, de a 3G mindenhol többet fogyaszt!)..
Bluetooth: tetheringre jó, a sok debil bluetoothos fültartozékára jó (a leggyászabb az, amikor az ember egyik fülén folyton ilyen villogó/nem villogó kinajiocógagyivacak van), de hogy mit nem tudsz elküldeni e-mailben, amit el akarnál, azt nem tudom.. Az meg ha a másik trágya 64 gigapixeles Hubble-űrtávcső minőségű részletességű rendőrnyomozós képet csináló szerkezeten nem lehet rendesen e-mailezni/normálisan csatolni, az meg már ne a zájfóón hibája legyen.. A fényképezőgép-telefon keresztezés a sok könnyen befolyásolható ember miatt amúgy elég nagy siker lett, ahogy főfogyasztónk, Kheller is bizonyítja - olyan kis fos optikára minek ekkora részletesség? Addig nem szabad hinni a kamera fejlesztésének, amíg nem kezdik el növelni az optika méretét. Mitől jó 12MPx-es fotót 2-3 MPx felbontásban nézni? Vagy mindenki plakátméretű fotókat akar nyomtatni?
Alkalmazásokra meg ott az AppStore (a szaros magyarokon kívül az ember nem úgy indul el, hogy lopunk valamit, hanem úgy, hogy veszünk.. Amit meg kell venni, az úgyis itt is-ott is ugyanannyiba kerül, free progik tömkelege megvan iPhoneon is.. ).
Gyorsaságban már tényleg sok készülék felzárkózott (itt jegyezném meg: nem mindegy, milyen hardver van WinMo alatt, ugye, mert többféle :) ), használhatóságban viszont nem. Más az, ha valami papíron mindent tud, a gyakorlatban meg kedve nincs az embernek használni, olyan kevéssé ergonomikus az OS.
GPS: idő kérdése, de nem rossz a hardver ami alatta van. Wi-Fi-ben is, hálózatkeresésben is elég jó amúgy a készülék (Wi-Fiben főleg!)
cateran: Az Apple termékek nagy része 'kezdőára' drága, hosszú távon viszont sokszor jobban megérik a pénzüket. Ez az ÉN tapasztalatom. És az meg lehet, hogy nem fingott passzátszelet, sok sikeres termékük alapötletét nem ők találták ki, viszont ők vitték csúcsra. Mert bizony az érintőkijelző is az iPhone miatt lett divat! LG még úgy rá is gyúrt, hogy fél évvel hamarabb kijött egy Pradával :D Vannak amúgy tényleg komoly fejlesztéseik nekik is, amiket meg mások használnak :)
Android az, ami az én szememben felveszi a versenyt az iPhone OS-sel. A multitaskingnál meg (SZVSZ) jelenleg jobb megoldásnak tűnik ez a kicsit körülményes push notifications. Nem ad annyi pluszt, hogy a szűk keresztmetszet (telefonos hardver) teljesítményét visszafogják vele, a felhasználó úgyis előbb-utóbb telitömi a RAM-ot.
Nekem iPhone 3G-m van. Ez az első kütyüm, amit tényleg szeretek, semmi pénzért nem cserélném el másra. Számomra a nagy hiányosság az a tethering hiánya volt, ezt szerencsére orvosolták. A köv gen-t viszont várom, mert azért a 3GS gyorsasága tényleg jó (az enyém se lassú azé' :)).
Biztos kihagytam pár dolgot, de akkor is, el kell fogadni az iPhone magasan az egyik legjobb készülék. Android az egyetlen kihívója, a HTC-nek köszönhetően evickél még a WM (csoda, amit kihoztak belőle), de nincs jelen formájában értelme, HTC Hero szerintem amit még érdemes venni. Symbian meg tényleg nevetség. Palm Pré-re lennék kíváncsi, de az se lett olyan jó állítólag, multitaskingtól az is meghal, stb. Aki meg nem netezik sokat, az ne vegyen érintőkijelzős készüléket.. Mert az az igazi 'sznob' vagy mittomén, csak azé veszi merazjóóóésdivatos.. Aztán meg nyavalyog, hogy miért pazaroljam én a pénzem ímélre, dekakiazájfónhogynemtudblúútúúúúúúszt!!