"Egyszerűbben is elismerhetted volna, hogy hülyeséget irtál amikor azt állitottad hogy az újon kivül mindegyik csak gprst tud."
Igen, hülyeséget irtam, edge-et tudott az iphone. Ettől még pont ugyanolyan elmaradott szar volt már a maga idejében is, mintha gprs-t tudott volna. Évekkel kullog a többi telefon mögött hardver kapcsán.
"Ugye ezt te sem gondolod komolyan?"
Na barátom, akkor dobj be pár legújabb iphone-nal készitett fotót, aztán megnézzük milyen minőségűek egy 2 éves nokia-hoz képest...
"Megint a marketing bullshit, a legtöbb ember képtelen megindokolni minek neki multitask egy telefonba"
Én elég életszerű példát hoztam, nem szeretém, ha leállna a navigáció, azért mert egy másik folyamatnak ki kell irjon valamit. Winmobile-on akár szándékosan lerakhatom a navigációt, megy tovább a hangnavigáció, amig pl kikeres a mellettem ülő valamit a jegyzetek közül.
"Mert még nem nézted"
De. Konkrétan, napokig használtam, meg is győzött róla néhány évvel le van maradva a konkurencia miatt.
"Elhiszem csak nem az összeset vágja hanyatt, hanem tizmillió telefonból 100-at ezret."
Ejha.
" Olyan bugok vannak, hogy néha nem indul el csak másodikra, meg lassan töltödik pl."
Én meg már majdnem bekaáltam, hogy milyen gyors és stabil az iphone használat...
(megjegyzem, nekem a néhány napos használat alatt 2x fagyott szarrá)
" Természetesen kacsa az egész"
Nem egészen, jópár ember megerősitette a történetet.
"Én szerencsés vagyok még soha nem kellett baleseti helyszinről videot vagy képet vagy bármit késziteni"
Ja igen, igy már érthető miért jó neked egy bélyegnagyságú videót és autofukusz nélküli hulladék képeket készitő telefont istenitsél. Mert neked még életedben nem kellett semmit hirtelen lefényképezzél vagy levideózzál. Gratula.
" de elég peches lehetsz ha ezt már többször alkalmaznod kellett"
Magam miatt egyszer kellett, néhány százezer forintot nyertem az ügyön, a többi esetben másoknak segitettem...
" a rendőrnél nem volt semmiféle rögzitő eszköz?"
Ezekben az esetekben a vétkes fél nemigen szereti megvárni a rendőrt és a helyszinelőket vagy nem abban az állapotban ahogy az eset történt.
" Lassú, szarul működö oprendszer, néhány progi felrakása után képes teljesen összehányni magát (winmo pl)"
A saját tapasztalataim és még párezer anyázó ember szerint, ilyet az iphone tud. Néhány százezer embernek meg winmobile-on sincs ilyen gondja.
" A legtöbb telefonba holt gagyi az email rész, valami átláthatatlan bizbasz"
Passz, én exchange-et és gmailt használok a telefonomon, elég "advanced" mindkettő, push email és társai, remote sync, lopás védelem, titkositás stb...
" A legtöbb telefon nem tudja egy lapon megjeleniteni az összes küldött-fogadott SMS beszélgetést az illetővel"
nézz körül van párszáz ilyen program winmobilera
"Az érintőképernyős telefonok egy része (samsungot próbáltam) vérgagyi érintőképernyővel rendelkezik, nem is érinteni kell hanem izomból nyomni nyomogatni."
Van ilyen is, olyan is, mindenki izlésének megfelelően választhat. Már más termékek közül, iphone-ból mindegyk ugyanolyan.
"A legtöbb telefonnak nincs egy normális appstore-a ahol megtalálná az ember azokat amire szüksége van."
a legtöbb embernek erre szüksége sincs, de ha mégis ilyen elérhető winmobilera is, nemsokára közvetlenül a ms-tól is.
" Az mp3 lejátszó része a legtöbbnek egy vicc"
Ez igy picit tág fogalom, de pl a sony ericsson walkman-os telefonjai hangminőségben egy pár évet ráver egy iphone-ra.
" nincs megfelelő számú és minőségű elérhető program rá, iphonera szinte bármi van ami eszembe jut."
ez konkrétan teljes hülyeség winmobile kapcsán, bármi van rá, elég csak a navigációt megnézni, olyan 4-5 évvel jár az iphone előtt. Még igo-ból is csak a butitott amigo van iphone-ra, winmobile-ra meg sokéve a teljes. Tomtom és társai hasonlóan, de azok nagyon gyengék a magyar térképben.