Uccsó válaszom, mert látszik, hogy nem láttál még közelről iphonet, nemhogy próbáltad volna, tehát:
"Melyik iphone gprs?"
"Az utolsó szérián kivül az összes?"
A legelső megjelent iphone EDGE-el jött ki, az összes ezutáni HSDPA természetesen.
"olyan gagyi kamerával amilyet mások szégyelltek volna, videót nem tudott felvenni, mms-t nem tudott küldeni stb-stb."
Megint a kamerával jössz ami a legnagyobb marketing bullshit a világon, (itt sgn volt nemrég teszt valami brutál megapixel fényképezős telóról, hát olyan képet csinált ami a vicc kategória, dehát az is hülye aki telefonnal fényképez) a többit meg tudja a szoftverfrissitések oldal az már más kérdés, hogy valaki egyáltalán használjae. (mms pl azért nem volt benne mert usaban azt sem tudják miaz, de magyarországon is hülye aki ilyenért fizet IMHO)
"Ja, a fényképező az nem hardver. A proci az átlag usert hol érdekli, hogy hány mhz-es?"
Az átlag usert az érdekli, ha rákattint valamire, akkor az a program rögtön induljon el. Nem kell, hogy érdekelje hány mhz de a végeredmény érdekelni fogja. Tudod vicces amikor haver asus winmos gépén egyszerre inditunk egy böngészőt, az enyém beugrik és lehet használni, az övén meg másodpercek telnek el anélkül hogy bármi is történne, mert szépen töltöget a telefon, és ez az összes alkalmazásra elmondható. Végeredményben csak az számit, hogy milyen az élvezeti értéke a telefon kezelésének és ebben az iphone nagyon nagyon jól áll. A játékokról nem is beszélve, a legtöbb nyimnyám telefon le van ragadva a mindenféle gagyi javas és egyéb játékoknál, nem tudom iphonera láttál e már játékot pl de youtubeon nézd meg a Hero a Sparta-t vagy bármelyik másik jó gamét.
"Per pillanat mondjuk ez a csoda processzor azt jelenti a usereknek, hogy harmincnéhány fok felett nem használhatja a telefont, melegszik mint a szar, utolsó firmware után emberek ezreinek merül le néhány óra alatt az egész kóceráj. Csodás."
Biztos van ilyen mint ahogy minden márkából van hibás telefon, de meg kell, hogy nyugtassalak én nyáron tegnerparton, párában mindenhol tökéletesen tudtam használni, és nem merül le néhány óra alatt.
"Miért mennyi idő? Nekem winmobile-on gyorsabbban elindul a full igo, mint iphone-on a butitott amigo..."
Az igo az tiszta bug jelenleg iphoneon de elvileg dolgoznak a javitáson. Nekem azért most fent van, nem indul azért olyan borzasztóan lassan, meg a pdas igomhoz képest nem néz ki butitottnak.
"Összehasonlitsunk pár iphone-os képet, mondjuk egy több éves N82, 5 megás, xenonvakus, autofokuszos "parasztvakitós" képeivel? Ha akarsz égni, akkor rajta... :))"
Nem azt mondom, hogy nem jobb de még mindig kurvaszar. Tudod a telefonba a fényképező azért van, ha hirtelen látsz valami érdekes dolgot, akkor lefényképezd, a haverokat lefényképezd hogy mikor telefonálnak akkor a képernyőn vigyorogjanak. Bármi másra egy vicc. Fent hivatkoztam már egy tesztre, ami valami 5 vagy 6mpixeles sony mobillal készült. Kérlekszépen olyan szinten szinhelytelen, túl vagy éppen alulexponált és mosott képeket csinál hogy rossz ránézni, ennél életem első 2.1Mpixeles fényképezője LEGALÁBB 1-2 kategóriával jobb képet csinál. Tudod a telefonba van egy mikor objektiv ami soha a büdös életbe nem fog normális képet csinálni, és aki egy kicsit is vágja a fényképező témát az pontosan tudja, hogy egy 4Mpixeles fényképező csinálhat nagyságrendekkel jobb képet mint egy 12Mpixeles.
"Aztán megnézhetünk egy videót is, utóbbi 640x480x30 fps-en vesz fel, elég komoly különbség van az iphone bélyegméretű képeihez képest."
Na ebbe nem tudok beleszólni soha az életben meg sem fordult a fejembe, hogy videot vegyek fel telefonnal.
"Nem tudom, nekem úgy rémlik, eléggé be volt fosva párszáz ember amikor a t-mobile bekérette a feltört telefonokat nem is olyan rég, itt magyarországon."
Nekem előfizetéses telefonom van jailbreakelve. Amiről te beszélsz az a szolgáltató lock feltörése, az kérlekszépen winmo-s mobilon is ugyanannyira törvénytelen.
"Nocsak, akkor dobjál már fel rá egy full igo-t mondjuk, egy ilyen ipa formátumból."
torrent oldalakon megtalálod.
"csodás dolgokkal frissül évek alatt, ami más telefonokból évekkel korábban, alapból működik".
meg olyanokkal amik más telefonon sehogy vagy szarul müködnek.