• BlackRose
    Az átlagot kell nézni nem a maximumot, egyébként maga a meghajtó képes 30% gyorsítást adott játéknál (nézd csak meg az nVidia meghajtó readme-ban), az igazság, hogy az új ATI majdnem annyi tranzisztort tart magában mint az a 2 GPU-s 295-ös és mégis csak max esetben 30%al áll előtte de nem sokkal jobb a majdnem fele annyi tranzisztoros 285-ösnél amely ugye levonulóban lévő technológia. Na most nem tudom mit fog a Fermi produkálni de szerintem a megjelent adatok alapján legalább annyit fog elérni DX grafikában mint az ATI és ez mellé kapunk egy piszokul gyors és fejlett CUDA architektúrát amit a Physix (és nem csak az jól tud használni)... szóval nem tudom, néhány nappal ezelőtt még azt hittem én is, hogy kopasz grafikában az ATI egy picit jobb lesz, de most már inkább azt hiszem, hogy az nVidia itt is elébbe jön... a számítási kapacitásban meg össze sem hasonlíthatók, főleg mert az nVidia már két éve igen jó alkalmazási előrehaladást tudott elérni és most meg még fejlesztői környezetet is (még debuggert) is be tudtak mutatni amely a Visual Studióba integrálódik... ezek a dolgok azt szokták jelenteni, hogy az alkalmazások területén exponenciális boom jöhet és ami egy technológia térhódítását illeti az alkalmazások azok amelyek számítanak. Szép és jó az ATI dumája az OpenCL-ről ami egyébként csak egy majdnem papíron való specifikáció (persze az nVidia volt az első aki ezt is demonstrálta és támogatja is) de CUDA alkalmazások már léteznek és nem is kis számban, ugyanakkor ott van az ECC és a C++ támogatás is, mit gondolsz a C++ a HPC-knek jött, nem hinném ugyanis a HPC-ket inkább a Fortran érdekli (persze ezt is támogatja), a C++ majd olyan GPU alkalmzások elterjedésének gyorsulásához vezet amelyeket C-ben sokkal kisebb produktivitás mellet tudunk csak elérni... szóval minden területen magasabb rendű megoldást hoz a Fermi... sajnálom csak, hogy nem támogatja a LISP-et, akkor lehetne tényleg igazi Geek módra játszani rajta :)))

http://prohardver.hu/teszt/radeon_hd_5870/tesztek_i.html