• nkmedve
    Na miután másodszor is elolvastam a magyarázatot, rájöttem mire érted azt az fCPU-t.
    De nem helyes, a Larabee egy új arhitektúra, amit elsődlegesen HPC szegmensbe tervez az Intel (leginkább x86 utasitáskészlettel rendelkező GPGPU-nak mondanám), CPU-nak valószinűleg nagyon sokáig nem lesz alkalmas.
    Az AMD Fusion ezzel szemben egy AMD CPU (Bulldozer) és egy GPU egy lapkán. Ők tudtommal egyelőre nem terveznek Larabee-hez hasonló terméket. Nem is lenne rá kapacitásuk, Intel is valószinűleg nagyon sokat fog a Larabeen bukni amig az valóban használható lesz.

A felsorolt lehetőségeket nem teljesen értem. Hogyha általános számitásra kell gép és nem számit a pénz, akkor valószinűleg i7+Fermi lesz a nyerő egyelőre, játékra viszont Phenom+58xx.

Kicsit más, de böki a csőrömet:

Nem tudjuk, hogy játékok alatt fog muzsikálni az 5800-as széria Phenom procival (nem láttam még olyan tesztet), mert mindenhol i7-tel tesztelték, pedig régebbi tesztekben magasabb felbontáson legtöbb helyen a Phenom gyorsabb volt.

Nekem valahol sántit az, hogy a 4GHz-es i7 nem tudja kihajtani rendesen az 5870-et. Legtöbb helyen ezt mondják, de szerintem valami driver dolog lehet a háttérben. Érdekes módon egy 4890CF vagy 4870X2 CFX rendszernél (ami gyorsabb) magasabb felbontásnál alig lehet CPU limitről hallani, 5870-nél viszont valahogy előjött. Tesztet akarok más CPU-val és újabb driverrel, addig nem tudom elfogadni ezt a NEMHAJTYAKI maszlagot.