nkmedve#83
Természetesen igazad van, mindenki azt használ amit akar. Neked a GPGPU szerep elsődleges, azon a téren nyilvánvalóan NV jobb. Nálam még elsődlegesen játékra kell a GPU, azért van AMD kártyám és azért mert szerintem az RV770 sokkal nagyobb mérnöki bravúr volt, mint a GT200. Ha a Fermiről eddig hallott infók igazak és tényleg jó teljesitménye lesz, akkor azt fogom mondani, hogy nagyon szépen elvégezték a házi feladatukat NV-nél, AMD oldalon viszont az RV870-től eddig nem estem hanyat (ez új driverekkel, vagy új játékoknál mondjuk változhat)
Abból amit linkeltél, a cimmel nem értek egyet, hogy a DX10 az utolsó releváns DX (régebbi cikk mondjuk) másképp viszont Sweeney eléggé igazat beszél.
Szerintem pont a DX11 lesz az utolsó lényeges API, mert az tényleges újitásokat hoz (sebesség, könnyű fejlesztés, visszafele kompatibilitás, tesszellátor, többszálúség, compute shader) ezután viszont már nem lesz értelme tovább bonyolitani a fix funkciós arhitektúrákat.
DX11 lehet az ami még néhány évig, a software render beköszöntéig itt lehet velünk, és ezért most még akinek grafikára kell a GPU, az nyugodtan befektethet egy jó DX11-es GPU-ba ami jelenleg csak AMD-nek van, de meglátjuk, hogy az NV karik hogy fognak muzsikálni, én azelőtt úgyse tervezek újitást.
Kicsit furcsa ez a jövőbe való tekintgetés. AMD eddig azt igérte, hogy valós DX10-DX10.1 alatt ki fog jönni az RV770 ereje, ami igaznak is bizonyult (csak sajnos kevés olyan dolog van ami kihasználná). Az RV870-nél megint ez van, csak most a DX11-ről van szó és valószinű megint igazuk lesz (itt úgy tűnik hamarabb jönnek a támogatott játékok).
NV kártyája viszont nehéz eset. Ha grafikában gondolkozik az ember, akkor nem tűnik túl jónak az új arhitektúra, sőt látszólag egyáltalán nem jó. DX11 alatt valószinűleg nem lesz gyorsabb az RV870-nél, de viszont többe kerül előállitani, tehát az árverseny NV-nek megint nem lesz előnyös. Mondhatnánk azt is, hogy 5 év mulva esetleg ez lesz a jobb a két arhitektúra közül, ha bejön a software render, de addig viszont már a teljesitménye lesz nagyon kevés. Szerintem egyelőre még mindig igaz az, hogy grafikára inkább AMD a jobb, mig GPGPU-ra NV, mindkettőt ott kell használni ahova tervezték. Persze nagyon várom a teszteket, lehet hogy Fermi megjelenése után megváltozik a véleményem. Ha az NV lesz a jobb játékokban is (jó áron) akkor azt veszem majd.