BlackRose#101
Nem komplett a kérdés... nem létezik olyan, hogy "melyik a jobb?" csak olyan létezik, hogy "adott feladatra adott feltételek melett melyik a jobb?"
Az ami nekem jobban megfelel az fCPU + cGPU :) persze a jelenlegi esetben az i7+Fermi lenne az amivel nagyon meg lennék elégedve vagy akár az i9+Fermi (nemsokára), de ez túl sok pénz ezért amit én magam célzok most egy Fermi-- (nem a top hanem a középkategória mint pl. a 9600GT a 9 soroyatnál vagy a GT260 a 200-as sorozatnál) ehhez a Core2 Quad-hoz ami van, amikor meg majd kijön a Sandy Bridge akkor majd lesz teljes gép csere addig nem mert nem sok értelme van... (újat venni egy dolog, meglévő hardvert cserélni már más dolog). Ami viszont a Larrabee-t illeti szerintem szép általános megoldás lesz ezen a területen amelyiken most az nVidia lépett elsőnek de nem hiszem, hogy a felső kategóriában az nVidia megoldásaival versenyezni fog. Tehát az inkább majd az integrált olcsobb megoldásknál lesz a bomba, és az jó lesz, de nem fogja kiszolgálni majd az igazán igényes felhasználókat. Ami az AMD/ATI-t illeti majd meglátjuk hiszen ők is ebben az irányban gondolkodnak csak esetleg lépéshátrányban vannak... ahogy mondtam én azt szeretném ha mindnek jól sikerülne mert a jövő gyorsabban jön ha a fejlesztéseket többen végzik és sok mindent megosztanak mint ha csak egy valakitől kell mindent várni. Kár, hogy nincs még néhány cég amely ezen a területen nagyot alkot. Tehát mégegyszer én nem vagyok egyik megoldás ellensége sem, csak éppen azt gondolom, hogy az nVidia volt az aki elsőnek meglépte azt a lépést ami ugyan első látásra kockázatosnak látszik, de az igazán kockázatos lépés a már meglévő továbbhúzása... ideje volt lépni és az nVidia ezt megtette, hiszen már a CUDA sikerével ő volt a legjobb helyzetben... persze koránt sem biztos, hogy a jövőben ő fogja a legjobb megoldást szállítani, (az mp3 lejátszót sem az Apple lépte meg először, de most ugye urajla a piacot) de mindenesetre jó úton van, hogy a jövőben viszonylag magas és valós elvárásaink legyenek a fejlesztéseik iránt. Röviden, bizonyították, hogy jelenleg tudják hol is lesz a közel és középjövőben a tűz.