• Mészáros Zsolt
    #81
    Általánosságban az eddigiekhez:

    1; A megfelelő TV (lehet plazma vagy LCD) kiválasztásakor a szoba méretét kellene figyelembe venni. pl egy 5x5m-es szobában vagyunk, akkor tegyük fel, hogy egy quadrofon, vagy 5.1-es hangzást szeretnénk. A fejed a szoba átlóinak metszetén kell legyen (a hangzás miatt, ha csak nem komolyabb erősítő van kalibrációs mikrofonnal stb) Ha a falhoz állítod a TV-t FULL HD felbontással, kiszámolod, mekkora a távolság a szemed és a TV síkja között. Tudod, hogy 1920x1080p felbontáson 30 fok a megfelelő látószög, ami pont az emberi szem felbontása ezzel a felbontással. Innentől matek (hasonlóság, pitagorasz). Ekkora az ideális HD TV. Innentől lehet számolni az átmérőt...

    2; Új plazmák nem égnek be, és nem kell 4-6 év múlva kidobni, mint előbbiekben olvastam... Panasonic új NeoPDP panele 100 EZER üzemórát bír. Számolj... Az 11,41 év FOLYAMATOS üzemidő. Kinek megy napi 24 órában a megjelenítője!? ha napi 12-16 órát használod is jó min 18-20 évig TV-d van...

    3; A plazma válaszideje jóformán nulla (0,001 ms!) és ez nem GTG, mint a LCD-nél a szuper 1-2-es értékek, ami átlagos használat mellett is kb 5 ms a plazma 0,001 ms mellett.

    4; Fogyasztásban a plazma többet eszik átlagban 15-20%-al. Akinek a minőség számít nem azon a havi +400 Ft villanyszámlán tököl, főleg, ha odatud adni 2-300 ezret a cuccért. A nagyobb fogyasztásért cserébe van elég fényerő és kontraszt.

    5; Az LCD-k 85%-a olyan mértékben túlszaturált, hogy szinte nézhetetlen. (Megnézném hány embernek van otthon Colorimeter, hogy belőhesse) Átlagban a Delta E értékük 2,5 és 6 között van. (delta E<3 alatt mondhatni élethűnek a színeket)

    6; Az LCD-nek a bevilágítása sem egy utolsó dolog... A LED-es szériák már nem zavaróak.