• cousin333
    #110
    A plazma TV-k mérete általában >= 42", tehát a belépő ár viszonylag(!) magas. Ellenben az LCD-kből elég nnagy a méretválaszték a <50" alatt. Nincs rá adatom, de szerintem több cég gyárt LCD-t, mint plazmát, és a választékl is nagyobb az előbbiből.

    Amerikai statisztikából nem indulnék ki, de ha azt mondjuk, hogy az amcsik a nagyot szeretik, akkor azt is mondhatjuk, hogy a többet is (mint például az autók esetén). Tehát mondjuk egy nagy TV (50%-50% megoszlásban), meg 3 másik kisebb LCD a konyhába, budiba...

    Az ár teljesen viszonylagos. Mint mondtam, LCD-ből sokféle méret van, az átlagár is alacsonyabb. Meg azonos méret esetén is olcsóbb valamelyest, mint a plazma. Ugyanakkor az igazán jó LCD-k meg drágábbak, amint az a cikkből is kiderül. De nem minden LCD nagyon jó, és nagyon drága.

    Ne feledjük a különböző urban legend-eket sem, vagy az olyan régi tévhiteket, mint "a plazma könnyen beég", "a plazma sokkal többet fogyaszt" és társai.

    Végezetül gondoljunk arra, hogy milyen a Tn filmes és mondjuk az IPS, PVA panelek aránya a monitorok piacán. Kb. 10 Tn-re jut egy utóbbi, és akkor ez még jó arány volt. Melyik a jobb? Az utóbbiak. Csak előbbi olcsóbb, (fajlagosan és átlagosan is), és sokkal több féle van belőle.

    És igen, nem látják, mert nekik az is megteszi, lásd a monitoros példát. 1 milliárd légy nem tévedhet, ugyebár...