• Piel
    #88
    Ma azon vitatkoznak politikusaink, hogy mit jelent a demokrácia. Nem tudják. Valószínűleg mindenkinek mást és mást. Az előző "átkos"-nak mondott rendszerben, ha dolgozott valaki, akkor meg tudott élni. Ha valakinek nem volt munkahelye akár be is vitték. Nem volt gond, hogy melyik boltban vegyem meg a kenyeret, mert mindenütt ugyanannyiba került. Biztos, hogy a népnek ez volt a rossz?
    Ma a demokráciának mondott világban, (még az ellenzéknél is,) a nép által választott politikus is a pártszerződése alapján szavaz. Világos. Amit mondott a pártelnök, arra kell szavazni! És az én véleményem mit számít? Pedig szavaztam! Na ez nem demokrácia!
    Minél többet tud az állam a polgárairól, annál könnyebben kordában tarthatja a társadalmat. Könnyebb irányítani a tömeget! Ki tudja? Ha nagyban gondolkodok, a 9/11 valakinek nagyon megérte! Néhány ezer embert elveszítettünk. Sok milliárdot kerestünk! Nem is olyan bonyolult ez.
    Ha az emberek félnek a terroristáktól és az államtól várják a megoldást, akkor könnyebben hajtják rabigába a fejüket. Ma az államot nem a nép, hanem a gazdagok érdekében működtetik.
    Persze kellenek a kamerák, mert mindig vannak bűnözők és a hétköznapi embernek nincs is félnivalójuk.

    De amikor az utcán kikezdik a rendőrt ... Anarchia! Ez kell a népnek. Abból is a gazdagok húznak hasznot. A szegények meghalnak, a gazdagok dőzsölnek. Eddig is így volt. Nem?